Politika / Varaždinsko smeće

PROSVJED

PAMETNO ZA PROSVJED Dario Carev: 'Grad se vodi potpuno netransparentno'

PAMETNO ZA PROSVJED Dario Carev: 'Grad se vodi potpuno netransparentno'

Stranka Pametno priključila se tako SDP-u i Živom zidu koji su već ranije izrazili svoju podršku najavljenom prosvjedu...

Iz varaždinskog ogranka stranke Pametno reagirali su na najavu održavanja prosvjeda građana nezadovoljnih stanjem u gradu, koji organizira građanska inicijativa proizašla iz Facebook grupe 'Varaždinsko smeće'. Prosvjed je zakazan za subotu, 5. siječnja na varaždinskom Korzu.

Vezana vijest:

bale NEZADOVOLJSTVO GRAĐANA VARAŽDINCIMA JE DOSTA Pripremaju performans s balom smeća i pozivaju ostale nezadovoljne građane da im se pridruže

- Već smo u nekoliko navrata upozoravali javnost da vodstvo grada Varaždina, na čelu s gradonačelnikom Ivanom Čehokom, potpuno netransparentno vodi grad i bavi se političkim kadroviranjem u javnim poduzećima i ustanovama, po principu podjele izbornog plijena. Na velika zvona najavljivano rješavanje ključnih gradskih problema, pretvorilo se u male noćne performanse odvođenja nekoliko bala, nenamjensko trošenje sredstava za vodne građevine na renoviranje bazena na Dravi i privatne dogovore s telekomunikacijskom firmom. Uz to, dobili smo novi cjenik zbrinjavanja otpada i 25-postotno povećanje komunalne naknade. Sve to se događa potpuno stihijski, bez ikakvog plana i vizije vođenja grada. Stoga je razumljivo rastuće nezadovoljstvo građana i javno traženje odgovora – rekao je Dario Carev, predsjednik ogranka Pametno Varaždin i član predsjedništva stranke.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Umjesto jasnih odgovora i prihvaćanja odgovornosti, ističe Carev, dobili smo najave tužbi i pokušaj gašenja požara. Dodaje kako potpuno neprihvatljivim smatraju bilo kakve pritiske i prijetnje prema društveno aktivnim građanima, a pogotovo od strane djelatnika javnih poduzeća.

- Varaždinom se ne upravlja, nego se njime vlada! To je dovelo do nezadovoljstva građana i okupljanja kroz grupu 'Varaždinsko smeće'. Podržavamo najavljeni prosvjed i pozivamo građane da u subotu dođu na varaždinski Korzo i izraze svoje nezadovoljstvo – zaključio je Carev.  

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video