Politika / Varaždinsko smeće

PRITISAK URODIO PLODOM?

VŽ SMEĆE Čistoća o slučaju Borović: 'Nismo obvezni navesti razloge zašto smo tražili informacije o njemu'

VŽ SMEĆE Čistoća o slučaju Borović: 'Nismo obvezni navesti razloge zašto smo tražili informacije o njemu'
PIXSELL, Facebook

U međuvremenu je Robert Borović odustao od administriranja grupe Varaždinsko smeće, povukavši se iz prvoga plana.

Slučaj pritiska varaždinske tvrtke Čistoća na Roberta Borovića, osnivača Facebook-grupe Varaždinsko smeće, nije završio nekim posebnim epilogom, cijela je priča polako otišla u zaborav.

Podsjetimo, predsjednik gradskog SDP-a Miroslav Marković 14. prosinca na konferenciji za novinare iznio je da ima informacije da je Čistoća poslala upit poslodavcu Roberta Borovića u kojem traži podatke o njegovom ugovoru o radu. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Smatramo da je prijeđena svaka granica kojom netko može ići prema građanima koji slobodno izražavaju svoju volju na društvenim mrežama – rekao je tada Marković.

Vezana vijest:

PRITISCI ZASTRAŠIVANJE? Čistoća pisala poslodavcu Roberta Borovića, tražili podatke o njegovom zapošljavanju!

Da je upit zaista odaslan na Osnovnu školu Petrijanec, gdje Borović radi kao tajnik, potvrdio je i on sam, kao i direktor Čistoće Davor Skroza. 

No tada Skroza nije bio voljan usmeno komentirati zašto se Čistoća odlučila na taj čin, koje podatke je točno tražila te kako komentira Markovićev stav da je kao direktor prekoračio svoje ovlasti, zbog čega bi trebao odstupiti.

Skroza je zatražio da mu pitanja dostavimo u pisanome obliku te je na njih odgovorio prije nekoliko dana, točnije 28. prosinca. 

- Obzirom da iz sadržaja Vašeg upita proizlazi da se upit odnosi na zahtjev za pristupom informacijama koji je upućen Osnovnoj školi Petrijanec, obavještavamo Vas da se nismo ovlašteni očitovati o zahtjevima za pristupom informacijama zaprimljenim kod drugog tijela javne vlasti, konkretno Osnovne škole Petrijanec, te Vas upućujemo da se sa svojim upitom u vezi toga obratite Osnovnoj školi Petrijanec - odgovor je pristigao iz Čistoće.

Sličan odgovor dobili smo i na pitanje koji je bio razlog da je Čistoća tražila podatke o Boroviću.

- Upućujemo na gornji odgovor na prvo pitanje, a pritom Vam ukazujemo da odredba članka 18. stavka 4. Zakona o pravu na pristup informacijama propisuje da podnositelj zahtjeva za pristupom informaciji nije obvezan navesti razloge zbog kojih traži pristup informaciji.

Treće pitanje odnosilo se na traženje šefa varaždinskog SDP-a da direktor Čistoće odgovara zbog toga čina.

- Nemamo komentara - bilo je sve što su poručili iz Čistoće.

U međuvremenu je Robert Borović odustao od administriranja grupe Varaždinsko smeće, povukavši se iz prvoga plana.

- Još sam davno u jednom postu napisao da je ova grupa prerasla osnivača, neke stvari trebaju ići po inerciji mase. Moram se malo okrenuti i sebi, obitelji i prijateljima koji me trebaju. Prošli smo još jedne blagdane i željeli si blagostanja i mira i baš to mi i treba, da se odmaknem od ljudske zloće - napisao je danas, između ostalog, Borović u grupi, objašnjavajući razloga svoga povlačenja.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video