Politika / Varaždinsko smeće

REAKCIJA

VŽ SMEĆE Direktor Pre-Koma odgovorio Čistoći: 'Nas ste oklevetali, a svoje gradske vijećnike obmanuli'

VŽ SMEĆE Direktor Pre-Koma odgovorio Čistoći: 'Nas ste oklevetali, a svoje gradske vijećnike obmanuli'
Varaždinski.hr, PIXSELL

'Moram Vam reći da se čast i ugled stječu radom, a ne prijavljivanjem i iznošenjem neistina o drugima', poručio je Siniša Radiković direktoru Čistoće Davoru Skrozi.

Direktor komunalne tvrtke Pre-Kom iz Preloga Siniša Radiković uputio je javnu poruku direktoru varaždinske Čistoće Davoru Skrozi.

U objavi u Facebook-grupi Varaždinsko smeće Radiković se osvrće na neke Skrozine navode iznijete u sklopu prezentacije koju je direktor Čistoće imao pred varaždinskim Gradskim vijećem, a u kojoj je spominjao i Prelog.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Prije neki dan na sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina optužili ste nas (Prelog i Krk) da 'bildamo' podatke preko kompostane tako da prijavljujemo biootpad iz parkova. Da, mi prijavljujemo biootpad iz parkova i tu se sakupi oko 30 tona lišća (sve pravne osobe sa područja Grada predaju u kompostanu 97,08 tona biootpada), a pokošenu travu ne sakupljamo i to je negdje 1,2% od naših 56%. Pitao sam kolege i pravnike što znači 'bildati' i svi smo se složili da bi to u duhu hrvatskog jezika bilo 'lažno napuhavanje podataka', a iz gore navedenog vidi se da to nije tako. Zakonom smo obavezni prikazati sav otpad i mi to radimo. Prema tome, mogli bismo reći da ste nas oklevetali iznošenjem neistine pred vašim gradskim vijećnicima - uvodno je iznio Radiković.

Dodatno se osvrnuo na Skrozinu izjavu da ako bi u Čistoćinu bilancu otpada ušao i zeleni otpad koji u Varaždinu prikupljaju Parkovi, da bi Varaždin skočio valjda na 70% odvojeno prikupljenog otpada.

- No to baš ne bi bilo tako. Da dođete do navedenog postotka sa sadašnjih 16%, trebali biste sakupiti nevjerojatne količine biootpada, mislim da bi to bilo više od 8.000 tona biootpada godišnje. Daj bože da dođete što prije na 70% - kaže Radiković.

Radiković posebno skreće pažnju na to da se već sad sav sakupljeni otpad mora prijaviti.

- Izjavili ste: 'ako bi Parkovi' prijavili sav biootpad... Tako da ispada da se kod Vas ne evidentira sav otpad. Nadam se da nećete prijaviti Parkove zbog toga, kao što ste prijavili nas i Lukom iz Ludbrega, a što su mi potvrdile dvije osobe u mome uredu - piše Radiković. 

Osvrnuo se i na tablicu koju je vijećnicima tijekom svoje prezentacije pokazao Skroza, a prema kojoj su Varaždin i Čakovec 2017. godine u odnosu na referentnu 2015. godinu smanjili masu miješanog komunalnog otpada (MKO), dok je Prelog povećao masu za oko 3%.

- To je točno, no niste rekli da vi imate 202 kilograma po stanovniku, a mi 129 kilograma po stanovniku. Također niste naveli da smo mi već 2015. značajno smanjili količinu MKO po stanovniku sakupljanjem biootpada, a što je prepoznala i EU u ranom upozorenju RH. Evo, objasnit ću Vam zašto nam je blago porastao MKO od 2015. godine. Razlog je u tome što se sakupi više MKO od pravnih osoba, jer u Prelog dolazi raditi puno radnika iz okolnih općina i gradova - dao je razloge Radiković za te podatke.

Vezana vijest:

Siniša Radiković, Pre-Kom VELIKA PRIČA OTPAD U Prelogu su cijene rasle samo 7%, a jednočlana domaćinstva plaćaju tek 35 kuna! Bili smo tamo da saznamo kako je to moguće

Završno je rekao da nije mislio reagirati na Skrozine poteze, ali...

- Nisam mislio reagirati na Vaše poteze, prvo prijava, a sada i optužba da 'bildamo podatke'. Javno Vas pozivam da, ako govorite o nama, iznesete barem točne podatke ili nas pustite da radimo mi svoje, vi svoje. Moram Vam reći da se čast i ugled stječu radom, a ne prijavljivanjem i iznošenjem neistina o drugima. Napominjem Vam da ste iznošenjem krivih podataka o nama obmanuli i svoje gradske vijećnike. Želim Vam sretne blagdane i uspješno 2019. godinu - zaključio je Radiković.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video