Politika / Varaždinsko smeće

ČISTOĆA SE NE ŠALI

VŽ SMEĆE Pazite kako razdvajate otpad i pazite što pišete! Čistoća prijeti i kaznama i tužbama

VŽ SMEĆE Pazite kako razdvajate otpad i pazite što pišete! Čistoća prijeti i kaznama i tužbama
PIXSELL

U očitovanju Gradu Varaždinu tvrtka Čistoća iznijela je ne samo ono što se od nje tražilo, nego i nekoliko za građane važnih najava.

U očitovanju koje je Gradu Varaždinu 5. prosinca odaslala tvrtka Čistoća, a povodom pitanja u vezi zapremina spremnika za odlaganje otpadnog papira i kartona te otpadne plastike, našle su se i dvije najave mogućih poteza ove gradske tvrtke u budućnosti.

Čistoća najprije detaljno odgovara na koji način je određen volumen spremnika za papir i plastiku za stambene zgrade. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Poziva se potom i na inspekcijski nadzor koji je pokazao da nema nikakvih nepravilnosti u postupanju ni jedinica lokalne samouprave ni davatelja javnih usluga u vezi novog sustava odvoza otpada. 

Zaključno, Čistoća zaključuje da sve što radi je u skladu sa zakonima, uredbama, odlukama i ostalim propisima koji reguliraju ovo područje.

No potom iz tvrtke najavljuju da bi od 1. siječnja 2019. godine mogli početi i u praksi primjenjivati naplatu kazni za one koji ne razdvajaju otpad:

- Nažalost, određeni broj korisnika javnih usluga i nadalje se ne pridržava dužnosti razvrstavanja komunalnog otpada po vrstama na obračunskom mjestu, što rezultira dodatnim troškovima za davatelja javnih usluga. Stoga je opravdano razmišljanje da se nakon 1. siječnja 2019. godine započne s primjenom naplate ugovornih kazni radi postizanja zakonom propisanih ciljeva u gospodarenju otpadom. 

U nastavku slijedi i poruka svima koji misle da nešto u poslovanju i djelovanju Čistoće nije kako bi trebalo biti:

- Ukoliko postoji mišljenje korisnika javnih usluga, bilo fizičkih bilo pravnih, da sadašnji zakonski okvir nije pravičan i da ga je potrebno mijenjati, odnosno sumnja da davatelj javne usluge ili jedinica lokalne samouprave proizvoljno tumače zakonske odredbe, upućujemo ga da se obrati resornom ministarstvu i Vladi Republike Hrvatske.

Završetak dopisa Gradu tiče se svih onih koji prosipaju nezadovoljstvo na društvenim mrežama. Evo što kaže Čistoća:

- Na sve druge neutemeljene optužbe i uvrede koje se javno iznose putem društvenih internetskih mreža trgovačko društvo Čistoća, kao davatelj javnih usluga, koristiti će sve zakonom dopuštene mogućnosti radi zaštite svojeg ugleda i časti.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video