Politika / Varaždinsko smeće

OGLASILA SE ČISTOĆA

VŽ SMEĆE Grad je spreman zgradama sufinancirati kaveze, iako pred gradske vijećnike ide drugačija odluka

VŽ SMEĆE Grad je spreman zgradama sufinancirati kaveze, iako pred gradske vijećnike ide drugačija odluka
Varaždinsko smeće @ Facebook

Postavljanje kaveza nije obvezno, ni Grad ni Čistoća nemaju ovlasti to nametnuti zgradama.

Varaždinska gradska tvrtka Čistoća oglasila se na Facebook grupi 'Varaždinsko smeće' u vezi kaveza za spremnike, o čemu građani okupljeni u toj grupi intenzivno raspravljaju proteklih dana.

Naime, pred gradskim vijećnicima u ponedjeljak, 26. studenoga, naći će se prijedlog odluke koja će regulirati postavljanje kaveza ispred zgrada. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Odlukom je predviđeno da cijeli postupak provode upravitelji zgrada, koji moraju prikupiti poveći skup dokumentacije, a zahtjev za postavljanje kaveza predaje se gradskom komunalnom odjelu.

Vezana vijest:

Varaždinsko smeće VARAŽDINSKO SMEĆE KAVEZI ZA KONTEJNERE Troškove postavljanja tipiziranih boksova snosit će stanari, no koliko će to koštati - još se ne zna

Pošto se kavezi smještaju na javnu površinu, u pravilu na mjesto gdje su se i dosad nalazili spremnici za otpad, upravitelj zgrade morat će potpisati, i to pod materijalnom i kaznenom odgovornošću, da zgrada projektom nije imala predviđen prostor za spremnike. 

To bi kod pojedinih naselja moglo biti problematično, budući da, komentirali su građani, neke zgrade te su prostorije prenamijenile, često ih se iznajmljuje za neku gospodarsku djelatnost.

Za sve zgrade predviđeni su tipizirani kavezi, a osnivač i administrator grupe Robert Borović objavio je i sliku izgleda prototipa. 

Pred gradske vijećnike u ponedjeljak ide prijedlog odluke koja predviđa da troškove postavljanja kaveza snose stanari.

17268ccdc13150bfdc7830a73759728e.jpg?v=2

No gradonačelnik Ivan Čehok u raspravi je napomenuo da će Grad zgradama to ipak  sufinancirati.

0b62dac2f213edfbc0fb28f4692f7585.jpg?v=1

Dakle, u službenom dokumentu stoji jedno, u raspravi na društvenoj mreži nešto drugo.

O toj temi oglasila se i Čistoća, uvodno napomenuvši da postavljanje kaveza nije obvezno.

- Čistoća i Grad Varaždin nikome nisu nametnuli obvezu da ugradi 'kaveze', odnosno ni Čistoća ni Grad nemaju ovlasti odrediti građanima kako će zaštiti spremnike koji su im dodijeljeni. Dakle, mogu se koristiti i 'lokoti' i 'kavezi' i svi drugi oblici štićenja - poručuju iz Čistoće.

U nastavku se Čistoća osvrnula i na najavu sufinanciranja.

- Točno je samo to da se na sastanku koji je vodio dogradonačelnik Avar raspravljalo o mogućnosti uvođenja 'kaveza' i spremnosti Grada da sufinancira izgradnju takvih objekata - potvrdili su i iz Čistoće ono što je na društvenoj mreži najavio gradonačelnik.

eda29898c9866c86787995fd35d986ea.jpg?v=2

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video