Politika / Varaždinsko smeće

VARAŽDINSKO SMEĆE

KAVEZI ZA KONTEJNERE Troškove postavljanja tipiziranih boksova snosit će stanari, no koliko će to koštati - još se ne zna

KAVEZI ZA KONTEJNERE Troškove postavljanja tipiziranih boksova snosit će stanari, no koliko će to koštati - još se ne zna
Varaždinsko smeće @ Facebook

Postupak provode upravitelji zgrada, koji će morati prikupiti i predati cijelu hrpu različite 'papirologije'.

Jedno od rješenja koje varaždinska gradska vlast nudi za probleme vezanih uz novi sustav prikupljanja otpada je postavljanje kaveza za spremnike.

Cilj je, naime, spriječiti da nečiji otpad završi u krivom kontejneru i istovremeno onemogućiti prekapanje po kontejnerima, iza čega u pravilu ostaje veliki nered.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Spremnici za otpad, naime, kod većine zgrada nalaze se na javnoj površini. Arhitektima i urbanistima koji su u prošlom stoljeću projektirali gradska naselja očigledno nije padalo na pamet da će 2018. godine građani odvojeno sakupljati cijeli niz različitih vrsta otpada i da iz toga može proizaći cijeli niz različitih problema.

Gradsko vijeće će tako na svojoj sjednici u ponedjeljak, 26. studenoga, raspravljati o odluci koja definira na koji način će zgrade moći postaviti kaveze za spremnike za otpad, odnosno, kako ih se u odluci naziva, boksove.

Ono što je bitno je da za postavljanje kaveza nije potrebna građevinska dozvola, već se podnosi zahtjev gradskom komunalnom odjelu.

Postupak provode upravitelji zgrada, koji će morati prikupiti i predati cijelu hrpu različite 'papirologije', među kojima je primjerice i izjava upravitelja zgrade potpisana pod materijalnom i krivičnom odgovornošću da zgrada projektom nije imala predviđen prostor za smještaj spremnika.

Vrijedi napomenuti i da stanari neće morati plaćati naknadu za korištenje javnog prostora na kojima će biti postavljeni kavezi. 

Rješenja će biti tipizirana, no još uvijek nije poznato kakvo će biti konačno rješenje, kao ni kolika će biti cijena. Odluka, naime, jasno određuje da sve troškove postavljanja boksova snose suvlasnici zgrade.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video