Politika / Varaždinsko smeće

ODVJETNICI VREBAJU

SMEĆE 'Puknuo mu film' zbog novih računa, Čistoća mu odmah zaprijetila tužbom!

SMEĆE 'Puknuo mu film' zbog novih računa, Čistoća mu odmah zaprijetila tužbom!
Facebook grupa Varaždinsko smeće

Sve je rezultiralo time da je na Facebooku pokrenuo grupu Varaždinsko smeće, koje okuplja sve građane nezadovoljne načinom na koji je uveden novi sustav odvoza otpada, a pogotovo računima, koji su za građane bitno veći.

Samo četiri dana trebalo je odvjetnicima Čistoće da reagiraju na objavu Varaždinca Roberta Borovića na društvenim mrežama. Borović je 'poludio' zbog novih računa za odvoz otpada, koji su građanima veći od 50 pa sve do 250 posto! Bilo je to 11. listopada. Već 15. listopada javili su mu se iz odvjetničkog društva Jelaković & partneri.

- Obraćamo Vam se u vezi Vaše uvredljive, neargumentirane i krajnje omalovažavujuće objave/komentara na Facebook stranici Grada Varaždina dana 11. listopada (uklonjene dana 12. listopada) na članak 'Nove kante za odlaganje pelena', kojom su povrijeđeni prava i interesi našeg klijenta te ujedno nanesena šteta poslovnom ugledu društva Čistoća d.o.o. - kaže se u dokumentu odaslanom na Borovićevu adresu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No to nije sve. Čistoća je potrošila novac kako bi samo opomenula Borovića. Evo što najavljuju odvjetnici ako se ne 'primiri':

- Ukoliko ćete ustrajati na ovakvom neprimjerenom diskursu javnog ophođenja putem elektroničkih medija, radi zaštite svog poslovnog ugleda i dobrog glasa, naš klijent će morati poduzeti sve zakonom predviđene mjere.

f0044199f4900db59d470ca79385712a.jpg?v=2

Naš sugrađanin, zanimljivo je, slaže se s tim da je zaista pretjerao.

- Da, bilo je to afektu, bio sam zbilja iznerviran zbog svega toga što se događa. Rječnik sigurno nije bio primjeren. No ne razumijem potrebu da se odmah troši novac i reagira putem odvjetnika. Na društvenim mrežama najmanji je problem nekoga tko radi problem blokirati ili ga udaljiti na neki drugi način. Nisam zadovoljan time što Čistoća trenutno reagira u tim situacijama, dok ni približno revno ne reagira na brojna pitanja građana koji su nezadovoljni novim računima – kaže Borović nakon svega.

Čini se da je opomenu ipak shvatio ozbiljno. Promijenio je retoriku i kaže da se sada usmjerava na činjenice, ne želi imati probleme zbog izljeva frustracije.

Sve je rezultiralo time da je na Facebooku pokrenuo grupu Varaždinsko smeće, koja okuplja sve građane nezadovoljne načinom na koji je uveden novi sustav odvoza otpada, a pogotovo računima, koji su za građane bitno veći.

U grupi se trenutno dogovara prosvjed pred Gradskom vijećnicom, traži se način kako dobiti zadovoljavajuće odgovore od nadležnih, šalju se poruke gradskim vijećnicima neka taj problem iznesu na Gradskom vijeću i zatraže njegovo rješavanje.

U trenutku pisanja ovog članka, u grupi su bila 2284 člana.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video