Vijesti / Politika

BROJANJE KORUPCIJE

Stričak: 'SDP proziva za korupciju, a jedini na sjeveru ima tri osuđena saborska zastupnika'

Stričak: 'SDP proziva za korupciju, a jedini na sjeveru ima tri osuđena saborska zastupnika'
Grad Novi Marof

Sve ostale političke opcije na sjeveru Hrvatske nemaju nikoga te razine s pravomoćnom presudom, kaže šef županijskog HDZ-a.

Predsjednik županijskog HDZ-a i saborski zastupnik Anđelko Stričak dao je 21. siječnja polusatni intervju VTV Televiziji u emisiji Zastupnički klub. 

U nizu tema govorio je i o borbi protiv korupcije te pritom prozvao SDP. Rekao je tako da početak rada Visokog kaznenog suda opstruira upravo ta stranka. 

- Taj se sud već mogao početi baviti velikim, krupnim predmetima i da Hrvatska javnost doživi da je pravomoćno osuđen i netko za iznos od 10, 100, 200 milijuna kuna. A ne da se u hrvatskoj javnosti stječe dojam da samo mali prekršitelji ili male ribe su kažnjene. I sad taj isti SDP, koji proziva sve oko sebe, opstruira da taj sud što prije počne s radom - iznio je Stričak.

Okrenuo se potom sjeveru Hrvatske te ustvrdio kako je ovdje SDP najglasniji u prozivanju svih i svakoga za korupciju i kriminal.

- Ali kad vi malo analitički pogledate, recimo ako uzmete u ruke Zakon o državnim dužnosnicima, onda tamo piše da je prvi rang predsjednik ili predsjednica, drugi rang su predsjednik Hrvatskog sabora i potpredsjednici i treći rang državnih dužnosnika je saborski zastupnik. A SPD je jedina stranka na sjeveru Hrvatske koja ima tri pravomoćno osuđena svoja zastupnika! Kad je počeo postupak bili su saborski zastupnici - istaknuo je Stričak i dodao da je riječ o slučajevima vezanima uz 'krivotvorenje, zlouporabu službenog položaja, nesavjesno obavljanje dužnosti, prijevare'...

Sve ostale stranke, naglasio je Stričak, odnosno sve ostale političke opcije, na sjeveru Hrvatske nemaju nikoga osuđenoga te razine osim SDP-a.

- Kada govorimo o poštenju, kako oni to sebi vole pripisivati, na sjeveru Hrvatske postoji predsjednik Županijske organizacije SDP-a koji je na granici uhićen sa 70 i nešto tisuća eura. Iznos je iznad pola milijuna kuna. Zakon o sprečavanju pranja novca i borbe protiv terorizma veli da tko god posjeduje 105.000 kuna dužan je potkrijepiti dokazom odakle mu - iznio je još jedan slučaj Stričak te zaključio da 'upravo oni u politici koji najviše prozivaju sve ostale za korupciju i kriminal su najkriminalniji i najviše u korupciji'. 

O kome je točno govorio, Stričak nije precizirao. Možemo samo pretpostaviti da je, govoreći o osuđenim saborskim zastupnicima, mislio na Vesnu Želježnjak iz Koprivnice, Marija Moharića iz Goričana i Dubravka Bilića iz Ludbrega. A osoba koja je s novcem uhvaćena na granici je Mladen Novak, predsjednik međimurskog SDP-a.

Cijeli Stričakov intervju možete pogledati u snimci VTV Televizije u nastavku. Dio o korupciji traje od 16. do 19. minute.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video