Vijesti / Politika

POLITIČKE KTUALNOSTI

Čačić o Plenkoviću: 'Vodi državu u dobrom smjeru, ali puno presporo'

Čačić o Plenkoviću: 'Vodi državu u dobrom smjeru, ali puno presporo'
Damir Spehar/Pixsell

Političke pozicije Plenkovića i Milanovića su bliže nego što je bila situacija s Grabar-Kitarović, smatra varaždinski župan.

Radimir Čačić, varaždinski župan i čelnik stranke Reformisti, bio je gost emisije Novi dan televizije N1.

Komentirao je, između ostalog, rad Vlade odnosno premijera Andreja Plenkovića. Rekao je kako on vidi način i smjer na koji premijer vodi državu.

- Vodi je u dobrom smjeru, puno, puno presporo i premalo odlučnosti da se sprovedu reforme koje trebamo učiniti. Lako je provjeljivo iz činjenice da cijela Europa raste ubrzanim tempom, mi smo na samom začelju, rastemo zajedno s njima jer je trend rasta, tu nismo ništa bitno doprinijeli. Ali u tom rastu i dalje zaostajemo i povećavamo razliku između nas i razvijene Europe. U međuvremenu nas je pretekla i Rumunjska - rekao je Čačić.

Osvrnuo se i na završene predsjedničke izbore. Smatra da je rejting HDZ-a utjecao na rezultate predsjedničkih izbora.

- Sasvim sigurno je utjecao. Da nije bilo HDZ-a, mislim da Grabar-Kitarović ne bi dobila ni 400.000 glasova. Ona je druga derivacija, loša derivacija ne-dobrog HDZ-a. Predsjedenik države je ličnost, ako nemate ličnost, nemojte biti predsjednik države. Ne možete biti marioneta, a ovdje je ta marioneta dobila fantastičan broj glasova u odnosu na ono što je pokazala u svom mandatu, a naročito u odnosu na to kad je progovorila - komentirao je.

Suradnju Plenkovića i novoizabranog predsjednika Zorana Milanovića, čiju je kandidaturu podržao, smatra mogućom.

- Oba imaju vrlo razvijen ego kao što je u politici često. Reakcije Plenkovića nakon pobjede pokazuju da ga nije baš uspio kontrolirati nakon što je Milanović rekao duhovito 'pogledat ćemo u Ustavu' za kohabitaciju, Plenković je rekao 'vidjet ćemo'. To je na razini dječjeg vrtića. Oboje će morati kontrolirati svoje karaktere, svoj ego, obadvojica to mogu.

Dodao je i da su njihove osnovne političke pozicije bitno korektnije i bliže nego što je bila situacija s Grabar-Kitarović. 

- Ona i kad je pokazivala neke naznake stava, bili su za Hrvatsku u krivom smjeru, primjerice snažno vezivanje za HDZ. Mislim da su njihovi stavovi puno bliži nego što su bili stavovi Grabar-Kitarović i Plenkovića - rekao je varaždinski župan na N1 televiziji, gdje možete pogledati cijeli intervju.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Category: 6013

Reci što misliš!