Vijesti / Politika

obračun PDV-a

JEDINSTVENI PO PDV-u Udruga Varaždin bez smeća: 'Tražimo kažnjavanje odgovornih u Čistoći'

JEDINSTVENI PO PDV-u Udruga Varaždin bez smeća: 'Tražimo kažnjavanje odgovornih u Čistoći'
PIXSELL

- Udruga 'Varaždin bez smeća' je 6. prosinca podnijela predstavku Područnom uredu Porezne uprave u Varaždinu i zatražila provedbu nadzora primjene Zakona o PDV-u...

- Varaždinska Porezna uprava još je u travnju ove godine pozvala javnu komunalnu tvrtku Čistoća d.o.o. da PDV obračunava u skladu s Mišljenjem Središnjeg ureda od 4. travnja 2019. godine.

Podsjećamo, u tom mišljenju stoji da se na javnu uslugu koju Čistoća pruža svojim korisnicima PDV obračunava po sniženoj stopi od 13 posto, umjesto po stopi od 25 posto kako to i dan danas radi, uz Ivkom d.d., jedini u Republici Hrvatskoj - glasi Facebook objava udruge Varaždin bez smeća.

Čistoća se, ističu, na navedeno oglušila.

- Udruga 'Varaždin bez smeća' je 6. prosinca podnijela predstavku Područnom uredu Porezne uprave u Varaždinu i zatražila provedbu nadzora primjene Zakona o PDV-u kod Čistoće i kažnjavanje odgovornih - stoji dalje u objavi.

3bcb55d9c783a945c7722f2ade3cd0fe.jpg?v=2

Podsjetimo, Čistoća na računima fakturira dvije usluge - javnu uslugu i uslugu zbrinjavanja. Na 'javnu uslugu' pravilno obračunava PDV po stopi od 13 posto, na 'uslugu zbrinjavanja' obračunava PDV po stopi od 25 posto, što su prije nekoliko dana iznijeli članovi inicijative Varaždinsko smeće.

> VŽ SMEĆE 'Imamo dokumente! Čistoća cijelo vrijeme građanima obračunava previsok PDV'

Nakon toga uslijedio je demanti Čistoće u kojem, između ostalog, stoji da 'moraju postupati sukladno važećim pozitivnim propisima RH'. 

> MUKE PO PDV-u Demanti varaždinske Čistoće: 'Nećemo dopustiti da naše ime blate neargumentiranim stavovima'

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video