Vijesti / Politika

'repovi' slučaja

REAKCIJE Slučaj nepalskih radnika u varaždinskoj tvrtki VIS Promotex komentirao gradski SDP. Denis Mladenović pozvao Davora Pataftu da istupi iz Gradskog vijeća

REAKCIJE Slučaj nepalskih radnika u varaždinskoj tvrtki VIS Promotex komentirao gradski SDP. Denis Mladenović pozvao Davora Pataftu da istupi iz Gradskog vijeća
Screenshot, Varaždinski.hr

Slučaj nepalskih radnika u varaždinskoj tvrtki VIS Promotex izazvao je reakcije...

- Varaždinski kapitalizam u režiji čovjeka kojem je ovaj grad poslužio kao sredstvo bogaćenja. Nisu samo Nepalci žrtve, već i svi Varaždinci koji su naivno vjerovali njemu i gradonačelniku da žele napraviti nešto dobro za Grad - komentar je Gradske organizacije SDP-a, vezane uz jučerašnju priču RTL-ove Potrage, dodavši da su 'bale, aerodrom i nagodbe oko zemljišta samo paravan za osobne interese tih pojedinaca'.

Vezana vijest:

strani radnici u hrvatskoj MODERNI ROBOVI Nepalci digli kredite da dođu u Varaždin pa nakon četiri mjeseca dobili ultimatum - minimalac ili otkaz!

U prilogu su, podsjetimo, izneseni problemi nepalskih radnika u tvrtki VIS Promotex u suvlasništvu obitelji Patafta. Oni su, kako je izneseno u prilogu, odmah dobili manju plaću od očekivane, nakon čega je uslijedio i novi šok.

Slučaj je komentirao nezavisni, a donedavno gradski vijećnik s liste Ivana Čehoka, Denis Mladenović.

- Neugodno, tužno i šokantno je vidjeti (u cijeloj Hrvatskoj) da se nešto ovakvo događa u našem gradu Varaždinu, u poduzeću koje se (in)direktno povezuje sa poduzetnikom i kolegom gradskim vijećnikom Davorom Pataftom - stoji uvodno u objavi.

- U reportaži na pitanje novinarke nije precizno i jasno odgovorio je li jedan od vlasnika poduzeća odnosno koja mu je funkcija, stoga smatram da najmanje što može učiniti jest izaći iz Gradskog vijeća. Ukoliko je na bilo koji način (su)vlasnički povezan sa poduzećem VIS Promotex, koje su radnici iz inozemstva optužili za ucjenu, potplaćivanje i druga nezakonita postupanja, smatram da nije moralno ni u redu da zastupa građane Varaždina kao gradski vijećnik. Neka odmah istupi - stoji u objavi.

75366a9d5bed93a9939862f362384f42.jpg?v=2

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video