Vijesti / Politika

saga se nastavlja

Radimir Čačić poručuje Štromaru: 'Zbog lažnog pripisivanja zasluga za isplatu EU novca britanski premijer je tužen i osuđen'

Radimir Čačić poručuje Štromaru: 'Zbog lažnog pripisivanja zasluga za isplatu EU novca britanski premijer je tužen i osuđen'
Igor Soban/Pixsell/

Župan Čačič u priopćenju je naveo kako ministar Štromar javno iznosi netočne podatke te je podržao načelnika Općine Vinica Marijana Kostanjevca.

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić očitovao se o izjavama Predraga Štromara, potpredsjednika Vlade RH i ministra graditeljstva i prostornog uređenja, da je njegovo ministarstvo za EU projekte koji se provode na području Općine Vinica dodijelilo više od 4,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava te podržao načelnika Općine Vinica Marijana Kostanjevca.

Župan Čačič u priopćenju je naveo kako ministar Štromar javno iznosi netočne podatke.

- Ponovno naglašavam da Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja na čijem čelu je Predrag Štromar nije dalo nijednu lipu za 22 projekta energetske obnove školskih zgrada koji se provode u Varaždinskoj županiji, pa tako ni za obnovu Srednje škole Arboretum Opeka te Područne škole Gornje Ladanje. Zbog lažnog pripisivanja zasluga za isplatu europskog novca, u Velikoj Britaniji je sadašnji premijer Boris Johnson tužen i osuđen. Stoga molimo gospodina Štromara da nas ne tjera na takav potez. Energetska obnova škola financira se europskim i županijskim novcem, a dio županijskih sredstva je vraćen putem Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU - istaknuo je.

 

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video