Vijesti / Politika

ULAGANJA U PROMET

BRZA PRUGA 'HŽ čak 120 dana odlučuje o tome da li posao dati Štefu ili Juri!'

BRZA PRUGA 'HŽ čak 120 dana odlučuje o tome da li posao dati Štefu ili Juri!'
PIXSELL, Denis Vlašić

Čačić je pozvao Vladu da smijeni predsjednika uprave HŽ Infrastrukture.

Mnogo je slova napisano dosad o brzoj prugi od Čakovca preko Varaždina i Krapine do Zagreba. To je jedan od kapitalnih projekata na koji župan Radimir Čačić stavlja mnoge karte kada komunicira sa širom javnošću, bio je to i njegov lajtmotiv za europske izbore.

Nakon što je projekt našao svoje mjesto u nacionalnoj strategiji, o njemu se više ne priča. Gdje je zapelo? Zanimalo je to Hrvoja Kovača, vijećnika SDP-a, te je o tome pitao župana na današnjoj sjednici Županijske skupštine.

- Čini se da taj projekt malo predugo stoji. Kada čitate dokumente HŽ-a, stječe se dojam da se već možemo voziti po toj pruzi. No zbog čega je HŽ-u problematičan taj Sjever? U kojoj je fazi taj projekt? - pitao je Kovač.

Župan Radimir Čačić je u odgovoru prozvao predsjednika uprave HŽ Infrastrukture.

- To što oni rade zaista treba moći. Čovjek upravlja službama koje 120 dana odlučuju kome će dodijeliti izradu idejnog projekta od 14 milijuna kuna. 120 dana! Oni 120 dana odlučuju da li će posao dati Štefu ili Juri. Tako idu ti naši projekti, zato se i ne povlači novac od EU. I nitko ga ne smjenjuje! Pozivam Vladu ga smjene - izjavio je Čačić.

Dodao je da se nadao da će u ovom mandatu biti potpisani neki ugovori, ali da mu se sada čini da to tako neće biti. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video