Vijesti / Politika

HRT U VARAŽDINU

Čačić se (opet) obrušio na HRT: 'Ovo nije vaša privatna prćija, vi ste javna televizija!'

Čačić se (opet) obrušio na HRT: 'Ovo nije vaša privatna prćija, vi ste javna televizija!'
Damir Špehar / PIXSELL

Župan kaže da je Županija osigurala prostor za HRT u Varaždinu, sve je dogovoreno, no ne zna što se čeka...

Pitanje sjedišta HRT-a odnosno mjesta gdje će djelovati dopisništvo javne televizije otvoreno je danas ponovno na sjednici Županijske skupštine.

Vijećnica Martina Bistrović (HDZ) iznijela je kako joj je poznato da je Županija osigurala prostor za rad HRT-a u sklopu objekta Srednje strukovne škole, no zanimalo ju je kad će HRT preuzeti taj prostor.

Župan Radimir Čačić u svome se odgovoru žestoko obrušio na javnu televiziju. Nije to bilo prvi puta, nedavno je grubo prozvao i HRT-ove novinare zbog kratkog kašnjenja na konferenciju za novinare.

- HRT je tema koja nas vrijeđa na dnevnoj razini. Evo, nedavno, kada je u Varaždinu bila izvedena Carmina Burana, na Prvome programu bili su cirkusantski skečevi. A ta Carmina Burana, koju je gledalo šest tisuća ljudi, bila je apsolutno prvoorazredan događaj za ovu zemlju! Barokne večeri idu na Trećem programu, Vinkovačke jeseni su na Prvome. Ratna priča iz Bjelovara... Svaka čast Bjelovaru, ali ovdje se to dogodilo, Bjelovar je spadao pod zapovjedništvo Varaždina. No nikoga iz HRT-a ovdje nije bilo - dao je Čačić par primjera svog nezadovoljstva radom HRT-a.

Rekao je da je odnos HRT-a prema Varaždinu sramotan.

- Odnos HRT-a je sramota. Vi ste sramota! U svakom pogledu. Od načina uređivanja, pozicioniranja... Ja ne znam da li vas netko plaća, ali to nije vaš posao, vi ste javni servis!

Rekao je da se nada da će po ulasku u novi prostor i HRT promijeniti sve to čime je župan nezadovoljan.

- Nadam se da više nećemo imati situacije da nam se HRT ne pojavljuje ili zakasni. Pa nije to vaša privatna prćija! Odrastite i shvatite da vas građani ove zemlje plaćaju. Na privatnim televizijama radite što hoćete - završio je Čačić.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video