Vijesti / Politika

INTERNET U VINICI

Kostanjevac: 'Izgleda da u Vinici samo Štromaru šteka internet, nitko drugi nema takvih problema'

Kostanjevac: 'Izgleda da u Vinici samo Štromaru šteka internet, nitko drugi nema takvih problema'
Varaždinski.hr, Dusko Jaramaz/PIXSELL

'Općina Vinica nije ničija ping-pong loptica. O Štromarovim neprimjerenim izjavava obavijestit ćemo Plenkovića i Jandrokovića', kaže načelnik.

Načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac reagirao je na izjave Predraga Štromara, potpredsjednika Vlade RH i ministra graditeljstva i prostornog uređenja, izrečene na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Sračinec u petak 20. rujna.

- Ponukan najnovijim izjavama našeg sumještanina na dužnosti potpredsjednika Vlade RH i ministra graditeljstva i prostornog uređenja gospodina  Predraga Štromara, izrečenim na svečanoj sjednici povodom Dana Općine Sračinec, naprosto sam prisiljen reagirati i ovim se putem obratiti  javnosti. Naime, naš sumještanin tamo se u svom govoru požalio na spori internet u svojoj Općini Vinica zbog kojeg 'ne može ni platiti račun jer sve zašteka' - naznačio je uvodno sporni detalj Marijan Kostanjevac.

On smatra da svečana sjednica povodom dana Općine Sračinec nije bila primjereno mjesto za takve izjave, kao i to da primjedba o 'štekanju' nije točna, jer se veliki broj mještana Vinice služi internetom i nema takvih 'problema'. 

- Vezano uz ulaganje u širokopojasnu infrastrukturu te time i brži internet na području Općine Vinica, potpredsjednik Vlade i ministar morao bi se prisjetiti kako Općina Vinica nije bila uključena ni u jednu skupinu jedinica lokalne samouprave za koje je Varaždinska županija, u vrijeme kad je on bio župan, izradila Plan razvoja širokopojasne infrastrukture. Stoga su Općina Vinica te Općine Donja Voća, Cestica, Petrijanec, Maruševec, Klenovnik, Bednja i Grad Lepoglava zajednički, same, financirale izradu projektne dokumentacije odnosno izradu plana razvoja širokopojasne infrastrukture, a obzirom da u prvom pokušaju nismo uspjeli, projekt uvođenja širokopojasnog interneta ponovo je prijavljen ove godine - iznosi Kostanjevac u svome priopćenju.

Kaže da je Štromar zaboravio kako je u mnogo situacija i u mnogim projektima, kojih je lista malo duža, mogao pomoći općini kako za vrijeme dok  je obnašao dužnost župana, tako  i sada kada je na dužnosti potpredsjednika Vlade RH i ministra, no pomoć je, tvrdi načelnik općine, uvijek  izostala. 

- Stoga mogu poručiti gospodinu poptredsjedniku Vlade i ministru kako je Općina Vinica bez njegove pomoći riješila pitanje motela, vatrogasnog vozila, asfaltiranje cesta, nabavu komunalnog traktora i niz drugih općinskih problema kao i do sada, a uvest će i širokopojasni internet na svoje područje te provesti još mnoge projekte - najavio je Kostanjevac.

Vinički načelnik upozorava da je Štromarov upliv uvijek završio negativno za općinu.

- Ne samo u slučajevima koje sam već spomenuo. Tu svakako još moram spomenuti uplitanje u rješavanje pitanja stanara u Djevojačkoj školi, gdje je danas smješten vrtić. Njegova izričita zabrana rada na području općine od strane ŽUC-a, HEP-a i ostalih komunalnih firmi u vrijeme kada je bio župan, danas je ipak primjerena i drugačija. Sve njegove opstrukcije nastavljene su, ali gore od toga su te neumjesne izjave izrečene u apsolutno neprimjerenim situacijama, a što nije prvi puta. Općina ima svoje predstavničko tijelo, Općinsko vijeće, i izvršno tijelo u funkciji zamjenice i načelnika, općina je institucija kao i načelnik u interesu svih žitelja i ne smije biti ničija ping-pong loptica ili još gore nečiji taoc. Upravo zato, o svemu ćemo obavijestiti predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, te predsjednika sabora Gordana Jandrokovića, saborske zastupnike, jer ovo je ipak prevršilo svaku mjeru - zaključuje Kostanjevac.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video