Vijesti / Politika

DIRIGIRANJE GLASOVANJEM

TAKO SE TO RADI Čehoku nedostajala jedna ruka, spasio ga HDZ-ovac Gotić

Pogledajte snimku na kojoj se vidi kako Čehok i Gotić 'komuniciraju' tijekom glasovanja, nakon čega HDZ-ov vijećnik jedva primjetno podiže ruku.

Posljednja točka jučerašnje sjednice varaždinskog Gradskog vijeća bila je vezana uz rošadu u Upravnom vijeću Gradskih bazena. 

Tako je izvršna vlast predložila vijećnicima da prihvate odluku o tome da Denisa Mladenovića u Upravnom vijeću zamijeni Roko Martinuš. 

U trenutku glasovanja u vijećnici je bilo 18 vijećnika. Deset njih glasovalo je za smjenu, tri su bila suzdržana, a pet ih je bilo protiv. 

Zanimljivo je pritom bilo to da je osim devetero Čehokovih vijećnika (Dreven, Kuserbanj, Cepanec, Lešina, Dušak, Gotal, Šumiga, Puškadija, Prstec), ruku za rošadu digao i HDZ-ovac Robert Gotić. A njegovi stranački kolege Puja i Laljek par minuta ranije napustili su sjednicu.

Ostali HDZ-ovci, Habijan i Strahonja, bili su suzdržani, kao i sam Mladenović. Protiv te odluke bili su SDP-ovci Marković, Bosilj, Ister, Križan i Marsenić.

- Dogovor nas u HDZ-u uoči sjednice bio je da po tom pitanju budemo suzdržani. Mogu prihvatiti gradonačelnikove argumente, ali mislim da je ta odluka vezana uz njihove interne odnose i stoga smo odlučili biti suzdržani. Zašto je Robert Gotić odlučio drugačije, to ne znam, morate njega pitati - rekao nam je Damir Habijan, predsjednik gradskog HDZ-a.

Robert Gotić kaže da je o tome kako će glasovati obavijestio predsjednika stranke, i to još prije sjednice.

- To je moj osobni stav. Dozvolite da mi neke stvari rješavamo na taj način unutar stranke, gdje svatko ima pravo na svoj stav i mišljenje - rekao nam je Gotić.

Ono što je dodatno zanimljivo je način na koji je Gotić glasovao, kao i njegova komunikacija s gradonačelnikom Ivanom Čehokom tijekom glasovanja. 

Vezana vijest:

Mladenović, Čehok INCIDENT 'J**** ĆU VAM MATER' Opet zaiskrilo između Mladenovića i Čehoka na sjednici Gradskog vijeća

Snimku glasovanja možete pogledati na YouTube kanalu Grada Varaždina (od vremena 4:21:00), a na Facebook-grupi Varaždinsko smeće objavljen je isječak toga dijela sjednice, pri čemu je posebno zumiran trenutak u kojem Čehok i Gotić komuniciraju - i neverbalno i verbalno. Nakon te komunikacije Gotić je digao ruku, i to jedva primjetno, iako mu je u početku glasovanja bila prikovana za stol.

Pogledajte to u videu na vrhu članka.

To je bila posljednja točka sjednice, nakon koje je došlo do incidenta u kojem su sudjelovali gradonačelnik Ivan Čehok i vijećnik Denis Mladenović.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video