Vijesti / Politika

DIVJAK VS. BANDIĆ

Ministrica Divjak: 'Bandić je prešao svaku granicu, problematiku djece s teškoćama korisiti za prljavi i niski napad'

Ministrica Divjak: 'Bandić je prešao svaku granicu, problematiku djece s teškoćama korisiti za prljavi i niski napad'
Sanjin Strukić/Pixsell; Luka Stanzl/Pixsell

Bandićeva kritika ministrici Divjak, zapravo je bio odgovor na pitanje gradskog zastupnika Peteka...

Nakon što je na gradskoj Skupštini gradonačelnik Milan Bandić kazao da Blaženka Divjak, ministrica obrazovanja, ne zna i ne razumije iz Ministarstva obrazovanja stigla je oštra reakcija.

Naime, Bandićeva kritika ministrici Divjak, zapravo je bio odgovor na pitanje gradskog zastupnika Peteka koji je od gradonačelnika tražio  da pomogne djeci s poteškoćama u razvoju koja od Ministarstva znanosti i obrazovanja, kako je kazao nisu dobila rješenje za pomoćnike u nastavi, te mu sugerirao da se dogovori s ministricom Divjak kako zagrebački školarci ne bi ispaštali zbog mogućih sukoba između njegove stranke i resorne ministrice.

- Nemam nikakvog sukoba niti s jednim ministrom, a s njom najmanje. To što ona ne zna i ne razumije to je problem premijera koji je i drži, a ne moj. Pitajte njega, pitajte nju, pustite Bandića da radi svoj posao - odgovorio je Bandić zastupniku Peteku.

Sve to bilo je dovoljno da ministrica Divjak reagira.

- Gospodin Bandić je na aktualnom satu Gradske skupštine prljavim i niskim napadom, koristeći problematiku djece s teškoćama, prešao svaku granicu tolerancije - istaknula je Divjak, naglašavajući da su neki od zahtjeva za pomoćnicima u nastavi od Grada Zagreba stigli su u Ministarstvo čak i nakon početka školske godine (jučer, 18. rujna i prekjučer, 17. rujna).

- Umjesto da počisti u svom dvorištu, kao osnivač škola koji također ima odgovornost oko problematike dodjele pomoćnika u nastavi, on nastavlja s napadima na sustav odgoja i obrazovanja koristeći se primitivnim metodama. Od početka mandata suočavam se s napadima i uspješno branim sustav od raznih sumnjivih ideologija i partikularnih interesa tako da sigurno ni sada neću dopustiti da se na ovakav način ugrožava sustav odgoja i obrazovanja u Hrvatskoj - poručila  je ministrica Divjak.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video