Vijesti / Politika

Uređenje doma

Mala općina Visoko primjer dobrog ulaganja europskih i državnih novaca

Mala općina Visoko primjer dobrog ulaganja europskih i državnih novaca
Općina Visoko

Stričak je podsjetio da je škola u Visokom uređena prije desetak godina, izgrađena nova školska dvorana, a sad je došao na red Društveni dom.

Među aktualnim investicijama na području Općine Visoko najveća je ona u obnovu Društvenog doma, koja je sufinancirana europskim novcem.

S načelnikom Dragutinom Matekovićem u srijedu su radove na objektu obišli saborski zastupnik Anđelko Stričak i predsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije Alen Runac. Vrijednost investicije je 9.261.162,96 kuna bez PDV-a. Europska unija sufinancira u iznosu od 5.412.319,00 kuna, a 3.848.843,96 kuna osigurava Općina Visoko.

Stričak je podsjetio da je škola u Visokom uređena prije desetak godina, izgrađena nova školska dvorana, a sad je došao na red Društveni dom.

– Negdje još 2004. godine smo krenuli s prvim idejnim rješenjima obnove, međutim do sada, dok nismo postali punopravna članica Europske unije, nije bilo izvora financiranja. Pošto smo sad zemlja članica EU i kad su nam se otvorili fondovi, Općina je to iskoristila i mogu naglasiti da je, prema riječima načelnika, ovo trenutno u njegovom mandatu najveći projekt i investicija na području općine Visoko – kazao je Stričak te naglasio važnost uređenja objekta koji je izgrađen poslije 2. svjetskog rata, a poslije nije bio obnavljan.

– U Domu će biti smještene udruge, održavat će se smotre, između ostalog i Lipanjska smotra folklora. Poznato je da Visoko ima bogatu tradicijsku baštinu i kulturu koje njeguje KUD „Braća Radić”, uz to djeluje Društvo Naša djeca pa će i dječica naći svoj dio za igru i manifestacije. U svakom slučaju, smatram da će nakon obnove društvenog doma, na zadovoljstvo svih stanovnika općine Visoko, društveni život biti daleko kvalitetniji – dodao je saborski zastupnik.

Napore općinskih dužnosnika u Visokom pohvalio je i predsjednik Županijske skupštine Alen Runac koji je podsjetio na brojna ulaganja na području Varaždinske županije zahvaljujući europskim i državnim potporama.

– I u ovom tjednu smo svaki dan na novim gradilištima. Ministar Čorić i direktor Hrvatskih voda Đuroković u ponedjeljak su obišli milijunska ulaganja od Cestice do Varaždina. To su ogromni iznosi koji se ulažu u Varaždinsku županiju, a i ovo što smo danas vidjeli, nekoliko gradilišta u jednoj maloj općini od 1500 stanovnika je dokaz da se može raditi kad se hoće. Kada vidite tolike skele, bagere, dizalice na području županije ta slika pokazuje da se pokrenulo i da se radi velikim intenzitetom što je bez daljnjeg dobar primjer kako zadržati mlade u ovom kraju, a i reforma poreznog sustava i napori ove Vlade omogućili su nam da im možemo dići plaće i da ih možemo zadržati u Hrvatskoj – zaključio je Runac.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video