Vijesti / Politika

PRVI ČOVJEK IZVRŠNE VLASTI U VINICI

Premijer Andrej Plenković sa suradnicima posjetio Vinicu i poručio: 'Podržat ćemo obnovu Arboretuma Opeke'

Premijer Andrej Plenković sa suradnicima posjetio Vinicu i poručio: 'Podržat ćemo obnovu Arboretuma Opeke'
Općina Vinica

Premijer se sa suradnicima zadržao kraće vrijeme u razgovoru, druženju i fotografiranju s vijećnicima, članovima udruga i ostalim mještanima kojima se i prigodno obratio.

Prilikom  boravka u Varaždinskoj županiji predsjednik Vlade Andrej Plenković sa suradnicima posjetio je i Općinu Vinica gdje su ga dočekali načelnik Marijan Kostanjevac sa zamjenicom Mirjanom Jambriško, članovi Općinskog vijeća s predsjednikom Marijanom Mihalićem, predstavnici svih viničkih udruga te brojni mještani i simpatizeri HDZ-a.

Premijer i suradnici među kojima su bili ministar državne imovine Mario Banožić, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop, saborski zastupnici Anđelko Stričak, Josip Križanić i Sunčana Glavak zadržali su se u kraćem radnom sastanku kojom prilkom je načelnik Marijan Kostanjevac poželio dobrodošlicu premijeru i suradnicima i zahvalio na dosad pruženoj potpori te ih ukratko informirao o projektima koji se provode ili se pripremaju na području Općine Vinica, a čija se vrijednost kreće gotovo 100 milijuna kuna.

Načelnik je ukazao i na određene probleme. Jedan od problema odnosi se i na spori postupak prijenosa državne imovine u vlasništvo općine, a koji se danas počeo rješavati jer je ministar državne imovine Mario Banožić prilkom boravka u Vinici načelniku Općine uručio tabularnu ispravu za dječje igralište kod ribnjaka.

Premijer je upoznat i sa aktivnostima vezanim uz Centar kompetentnosti Arboretum Opeka te je iskazao svoju podršku kako tom projektu tako i svim ostalim projektima. Premijer sa suradnicima zadržao se kraće vrijeme u razgovoru, druženju i fotografiranju s vijećnicima, članovima udruga i ostalim mještanima kojima se i prigodno obratio.

- Trudit ćemo se da svi projekti na području Općine Vinica dobiju odgovarajuću pozornost, a upravo je Arboretum Opeka među najvažnijima. Mi smo tu da podržimo i taj projekt, njegovu revitalizaciju i buduću društvenu svrhu - naglasio je premijer Plenković prilikom svog obraćanja okupljenima.

U znak zahvale za pruženu potporu dosadašnjim projektima te za sjećanje na posjet Općini Vinica načelnik je premijeru Plenkoviću uručio sliku motivom Arboretuma.

 - Ovaj posjet premijera prvi je u novijoj povijesti Općine Vinica jer nas je posjetio prvi čovjek izvršne vlasti koji je upoznat s gotovo svim problemima u našoj općini. Zahvaljujem mu na angažmanu jer njegovim dolaskom na čelno mjesto u Vladi otvorile su se velike investicije u općini što do sada nije bilo tako. Osim onih koje se provode Imamo još investicija za koje imamo svu potrebu dokumentaciju, a odnose se na kuriju Patačić čija je procijenjena vrijednost 13 milijuna kuna, školsku dvoranu vrijednosti 15 milijuna kuna, izgradnju i rekonstrukciju zgrade općine 3,5 milijuna kuna, novi sportski centar 1,5 milijuna kuna - izjavio je načelnik Kostanjevac.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video