Vijesti / Politika

REFORMISTI REAGIRALI

PODVOŽNJAK U MIŠKININOJ 'Izgubljene su dvije godine jer je gradska vlast naš prijedlog tada odbila'

PODVOŽNJAK U MIŠKININOJ 'Izgubljene su dvije godine jer je gradska vlast naš prijedlog tada odbila'

Zbog čega prije dvije godine nije prihvaćen amandman koji bi omogućio da danas projekt već bude realiziran, a ne da sada postoji tek idejno rješenje, pitaju Reformisti.

Još sredinom srpnja varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok najavio je projekt kojim bi pothodnik u Miškininoj ulici bio pretvoren u podvožnjak. Time bi se, rečeno je, djelomično riješio prometni problem kućanske rampe, s kojom godina muku muče stanovnici istočnog dijela grada.

Vezana vijest:

Pothodnik u Miškininoj PROMETNO RASTEREĆENJE PODVOŽNJAK U MIŠKININOJ Najavljeno rješenje prometnog rasterećenja istočnog dijela Varaždina

Proteklih dana gradonačelnik je objavio i idejno rješenje za taj zahvat, najavivši da će projekt biti javno izložen te da će struka odgovarati na pitanja.

Na to su reagirali iz Narodne stranke - Reformisti. Pozdravljaju činjenicu, pišu, da je gradonačelnik konačno odlučio prihvatiti upravo njihov prijedlog da se podvožnjak u Ulici Mihovila Pavleka Miškine otvori za promet vozila u jednom smjeru. 

- Na problem pothodnika kao jedan od ključnih problema tog područja Reformisti 2. mjesnog odbora upozoravaju već posljednjih 5 godina, stoga smo zadovoljni da se odlučilo poduzeti nešto u vezi rješavanja istog. Nažalost, aktualna gradska vlast izgubila je dvije godine vremena - navode uvodno reformisti.

Dodaju da bi bilo drugačije da je gradska vlast prihvatila amandman Reformista koji je podnesen na sjednici Gradskog vijeća održanoj u prosincu 2017. godine.

- Da je taj amandman prihvaćen, projekt je danas mogao biti realiziran - kažu.

Kod izrade proračuna za 2018. godinu, naime, Reformisti su, napominju, podnijeli amandman da se istovremeno s projektom za kućansku rampu pripremi i projekt za otvaranje pothodnika u Ulici Mihovila Pavleka Miškine, a sve ne bi li se na taj način stanovnicima 2. mjesnog odbora s područja iza pružnog prijelaza konačno omogućila prometna povezanost s ostatkom Grada i pokušao barem djelomično riješiti jedan od ključnih prometnih problema Grada Varaždina. 

- Prijedlog Reformista od strane aktualne gradske vlasti tada nije prihvaćen uz obrazloženje: da nema potrebe za projektom podvožnjaka u Miškininoj jer će se čitava problematika prometne nepovezanosti područja iza kućanske rampe s ostatkom grada riješiti upravo kroz projekt kućanske rampe. Početkom 2019. godine gradonačelnik je prezentirao određeno idejno rješenje kružnog podvožnjaka kod kućanske rampe, koje je nakon toga naišlo na brojna protivljenja i neslaganja struke uz opaske stručnjaka da takvo rješenje nije moguće ni realno za izvesti - podsjećaju reformisti.

Stoga se pitaju - zbog čega prije dvije godine nije prihvaćen amandman koji bi omogućio da danas projekt već bude realiziran, a ne da sada postoji tek idejno rješenje?

- Svjedoci smo činjenice da je aktualna gradska vlast već drugi puta utrošila novac poreznih obveznika na 'crtić' kućanske rampe bez jasnog izvora financiranja, bez roka početka i završetka. Naime, za vrijeme bivšeg mandata gradonačelnika Čehoka izrađeno je i plaćeno idejno rješenje od strane projektnog tima VIA PLAN d.o.o., a ove godine u ožujku ponovno je plaćen novi 'crtić' prof. Solde. Kao što vidimo, od realizacije još uvijek ništa - zaključuje se u priopćenju koje potpisuju Darko Detelj, gradski vijećnik i potpredsjednik Gradske organizacije Varaždin, Robert Vugrin, potpredsjednik Gradske organizacije Varaždin, i Ivana Golubić Horvat, predsjednica Vijeća 2. mjesnog odbora i predsjednica 2. mjesnog ogranka Reformista.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video