Vijesti / Politika

PROBLEM ŠKOLE

SITUACIJA NA PETOJ Ister (SDP): 'Instalacije su neispravne i opasne, a do danas nije pokrenuta javna nabava'

SITUACIJA NA PETOJ Ister (SDP): 'Instalacije su neispravne i opasne, a do danas nije pokrenuta javna nabava'
Varaždinski.hr

'Do danas nije pokrenuta javna nabava i propušteni su još jedni školski praznici. Cijene i dalje rastu'...

Politička prepucavanja SDP-a i aktualne gradske vlasti ne prestaju. Bruno Ister, gradski vijećnik iz redova SDP-a u Facebook grupi Varaždinsko smeće osvrnuo se na pitanje električnih instalacija na Petoj osnovnoj školi Varaždin.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Vezana vijest:

Zlatan Avar Odgovor na kritike Zlatan Avar na prozivke SDP-a: 'Ova gradska vlast je u jednoj godini napravila više nego SDP i partneri u 6 godina'

'Budući se nepotrebnim hvastanjem nesposobne gradske vlasti, a prozivanjem drugih za vlastite propuste, potaknulo pitanje električnih instalacija na V. OŠ imam potrebu razjasniti nekoliko činjenica:

Postoji izvješće o ispitivanju električnih instalacija iz 2010. godine iz kojeg je jasno vidljivo da su instalacije neispravne i opasne za korištenje.

Tek 2016. godine izrađen je projekt za rekonstrukciju električnih instalacija, temeljem kojeg je pokrenut obavezni postupak javne nabave, jer se po predračunu radilo o 1,5 mil. kn.

Dolaskom Čehoka i ekipe taj je postupak zaustavljen jer se g. Avaru činilo da je to preskupo.

Nakon svih naših pokušaja, te pritiska u vijeću i preko medija da se taj projekt realizira, pokušali su cijelu priču zataškati, pa je napravljen bezvrijedan zahvat plaćen 5000 kn.

Projektirana rekonstrukcija može se zbog složenosti i obima izvoditi samo pod školskim praznicima. Nakon što se nije iskoristilo praznike 2017. počele su pripreme kako bi se kroz energetsku obnovu to napravilo naredne godine.

Projekt rekonstrukcije električnih instalacija prilagođen je za energetsku obnovu i škola je prošla na natječaju. Cijena zahvata je sad već narasla na 1,7 mil. kn, jer znamo svi cijene u građevinarstvu rastu.

Do danas nije pokrenuta javna nabava i propušteni su još jedni školski praznici. Cijene i dalje rastu i po mojoj procjeni taj zahvat bi danas iznosio oko 2,0 mil. kn', napisao je Ister.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video