Vijesti / Politika

'KUŠČEVIĆEV MODEL'

PRENAMJENA ZEMLJIŠTA Čehok uzvraća: 'Marković će na sudu morati pokazati kojem sam to poduzetniku ja ikada prenamijenio bilo koji kvadrat zemljišta'

PRENAMJENA ZEMLJIŠTA Čehok uzvraća: 'Marković će na sudu morati pokazati kojem sam to poduzetniku ja ikada prenamijenio bilo koji kvadrat zemljišta'
Varaždinski.hr, PIXSELL

Iako nije sklon sudskim tužbama, ovoga puta gradonačelnik najavljuje nešto drugačiji način borbe protiv javno izgovorene riječi koja je usmjerena protiv njega.

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok odgovorio je na neke navode iznesene na današnjoj konferenciji za novinare SDP-a.

Vezana vijest:

SDP presica Ususret sjednici SDP prije sjednice Gradskog vijeća: 'Varaždin je taoc određenih interesnih skupina koje koče razvoj grada'

Osvrnuo se tako na izjavu Miroslava Markovića da je Čehok u Varaždinu 'u prošlim mandatima uspješno provodio Kuščevićev model prenamjene zemljišta kojim je pogodovao pojedincima i tvrtkama u njihovom vlasništvu ili povezanim društvima koji su pokupovali zemljišta u Gradu i okolici i čekali da dođe do prenamjene kako bi na tome zaradili velike novce'.

- Ja osobno nikada u životu nisam prenamijenio nijedno zemljište u gradu Varaždinu ni za koga, osobito nisam prenamjenjivao svoje zemljiste ili zemljište svoje obitelji. Uspoređivati me stoga s bivšim ministrom Kuščevićem je krajnje neumjesno i potpuno promašeno. Ja nisam prenamjenjivao ni zemljište poduzetnika koji su prodavali za POS-izgradnju, kao što nisam ni osiguravao nikome ekstra zaradu - negirao je Markovićeve tvrdnje Čehok.

Iako nije sklon sudskim tužbama, ovoga puta gradonačelnik je najavio pravne korake za izrečeno.

- Gospodina Markovića ću tužiti za ovakve uvrede, jer on zna da je sve to neistina. Kao što i dobro zna da upravo Habuševa i SDP-ova vlast ne samo da nije okončala nijedan sudski postupak, nego je pokrenula nove postupke, donijela odluke o novim koncesijama, uvukla Grad u sporove koji prijete građanima Varaždina s 90 milijuna kuna, zaustavila POS-izgradnju plativši ogromne penale nezadovoljnim i preverarnim građanima kojima su stanovi kasnili godinu dana, zaustavila gotovo u potpunosti bilo kakvu gradnju i investicije u gradu Varaždinu - nabraja Čehok u protunapadu.

Vezana vijest:

Čehok, Habijan, bale MUNICIPALNE OBVEZNICE Čehok želi zadužiti Grad za 150 milijuna kuna! U paketu bi riješio bale i obveze prema Ekosu i T&H Investu za zemljišta kupljena još 2011.

Objašnjava i zašto Grad nije uložio žalbu na presudu Trgovačkog suda u Varaždinu vezanu uz ugovor iz 2011. kojim Grada kupuje zemljište od Ekos Holdinga.

- Mi nismo avanturisti da Grad uvlačimo u sudske postupke ili da dalje nastavljamo sa sudskim postupcima za koje nam odvjetnici kažu da nemamo velikih izgleda. Kao što nismo glupi da plaćamo 7 ili 8 milijuna kuna odvjetnike Grada koji nikada nisu dobili ni jedan spor do kraja. To je sve radio SDP pa će gospodin Marković morati na sudu pokazati kojem sam to poduzetniku ja ikada prenamijenio bilo koji kvadrat zemljišta - zaključuje Čehok u reakciji na SDP-ovu presicu.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video