Vijesti / Politika

NAJJAČI NA CENTRU

TRAŽI SE PREDSJEDNIK Radimir Čačić u RTL-ovoj anketi ispred Škore, Milanovića, Grabar-Kitarović...

TRAŽI SE PREDSJEDNIK Radimir Čačić u RTL-ovoj anketi ispred Škore, Milanovića, Grabar-Kitarović...
Igor Soban/Pixsell

Evo koga građani smatraju najboljim antisistemskim kandidatima i kandidatima ljevice, desnice i centra u utrci za Pantovčak.

Prije dva tjedna u četiri velike ankete portal Vijesti.hr pitao je svoje čitatelje koga smatraju najboljim antisistemskim kandidatima i kandidatima ljevice, desnice i centra u utrci za Pantovčak. 

Kao najboljeg kandidata desnice i desnog centra s 564 glasova ili 26 posto čitatelji su izabrali popularnog pjevača i poduzetnika Miroslava Škoru koji je prije dvadesetak dana s najavom traženja ustavnih promjena objavio da ulazi u borbu za Pantovčak.

Na drugo mjesto čitatelji su smjestili bivšeg predsjednika HSP-a i aktualnog predsjednika stranke DESNO Antu Đapića s 468 glasova ili 21 posto. Treći je završio bivši sudac Trgovačkog suda Mislav Kolakušić, a na četvrtom mjestu je aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. 

Možda i najveće iznenađenje u anketama je pobjednica za najbolju kandidatkinju ljevice i lijevog centra gdje su čitatelji najviše glasova (876 ili 28 posto) dali SDP-ovoj gradonačelnici Supetra Ivani Marković.

Bivši premijer i kandidat SDP-a Zoran Milanović je na drugom mjestu s 822 glasa ili 26 posto, dok je na trećem mjestu kandidatkinja Radničke fronte Katarina Peović koja je izbor za 506 glasača ili 16 posto čitatelja. 

Čačić najjači na centru

Predsjednika Reformista i varaždinskog župana Radimira Čačića čitatelji su izabrali za najboljeg kandidata političkog centra s 320 glasova ili 34 posto. Na drugom mjestu u političkom centru našao se Milanović s 26 posto ili 250 glasova, a 14 posto ili 134 glasova dobio je Škoro, dok se na četvrtom mjestu našao bjelovarski gradonačelnik, HSLS-ovac Dario Hrebak sa 111 glasova ili 12 posto. 

Pernar rasturio među antisistemskim kandidatima

Među antisistemskim kandidatima daleko najviše glasova, 2184 ili 66 posto, dobio je Ivan Pernar koji je nedavno, nakon izlaska iz Živog zida, osnovao svoju stranku i nazvaoje svojim imenom. Na drugo mjesto među antisistemskim kandidatima smjestili su Mislava Kolakušića s 575 glasova ili 17 posto, a na trećem mjestu je Branimir Bunjac s 317 glasova ili 10 posto. 

Glasati možete ovdje.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video