Vijesti / Politika

Čačić komentirao HNS

Čačić o HNS-u: 'Nitko ih niti sa štapom neće dirnuti, očajnički se moraju boriti da nešto pokažu. Oni su gotovi'

U razgovoru za RTL Danas bivši predsjednik HNS-a, danas šef Reformista, Radimir Čačić rekao je da HNS neće napustiti koaliciju s HDZ-om.

U utorak se održava sastanak vladajuće koalicije, na inicijativu HNS-a koji traže ostavku ministra uprave Lovre Kuščevića.

Premijer Andrej Plenković rekao je kako na ultimatume neće pristajati pa se otvorilo i pitanje mogućeg izlaska HNS-a iz koalicije.

U razgovoru za RTL Danas bivši predsjednik HNS-a, danas šef Reformista, Radimir Čačić rekao je - od svega toga ništa.

- Mislim da se nikakve odluke neće dogoditi ni u sljedećem tjednu ni u vremenu pred nama. Kuščević će vjerojatno otići u vremenu od dva, tri mjeseca, kada će biti i veća rekonstrukcija Vlade. HNS se sad tu postavlja kao moralna vertikala. Moš mislit'. Cijela priča je pritisak Matije Posavca koji ne može izdržati poziciju HNS-a. On se mora oprati - smatra Čačić.

Vođa Reformista za Kuščevića je rekao da je jedan od boljih ministara u ovoj Vladi, ali da ga se u ovoj situaciji, u kojoj je u najmanju ruku u sukobu interesa, ne može spasiti.

- Ja bih sjeo s Plenkovićem, rekao do to ne može tako, da Kuščević mora van, ali to se ne radi javno, to je ispod razine. Ne radi se ovdje o katastru, katastar je bio tek okidač da se otvore druge teme koje su puno opasnije - rekao je Čačić dodavši da HNS sve ovo radi jer nema što za izgubiti nakon europskih izbora.

- Nitko ih niti sa štapom neće dirnuti, očajnički se moraju boriti da nešto pokažu. Oni su gotovi, nemaju nikakvu budućnost - kazao je.

Također ne vjeruje da će otići iz koalicije.

- Neće oni nikuda. Ni da ih odljepljujete sa špahtlom oni neće otići. Kud bi oni išli? Neće ih ni Plenković smijeniti, oni mu ne smetaju, to malo drečanja, ucjene.... Izdržao je Plenković veće i gadnije stvari od ovih prizemnih prljavština - rekao je Čačić.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video