Vijesti / Politika

PROJEKT OD 56 MILIJUNA

O školi u Svetom Iliji: 'HNS nitko ne može potjerati s vlasti, ni bojnim otrovom, ni sjekirom'

O školi u Svetom Iliji: 'HNS nitko ne može potjerati s vlasti, ni bojnim otrovom, ni sjekirom'
Varaždinski.hr

'Ministrica je rodom iz Svetog Ilije, tamo je išla u školu!', podsjetio je župan Čačić, govoreći o dogovoru za projekt na koji ministrica nikako da stavi potpis.

U kojoj fazi je projekt vezan uz obnovu osnovne škole u Svetom Iliji, zanimalo je Zvonimira Sabatija, županijskog vijećnika HSS-a. Sabati je to pitanje postavio županu Radimiru Čačiću na današnjoj sjednici Županijske skupštine.

Čačić je rekao da je jučer bio u Ministarstvu obrazovanja i da postoji dogovor, no on nije potvrđen.

- Ministrica je rodom iz Svetog Ilije, tamo je išla u školu! Ali taj dogovor s državom još nismo potpisali iz meni nepoznatih razloga. Riječ je o projektu od 56 milijuna kuna, država daje 80%, mi 15% i općina 5% - odgovorio je Čačić.

Apelirao je na nadležne da se to stavi na papir. 

- Predugo sam u politici. HNS ne može nitko potjerati s vlasti, ni bojnim otrovom, ni sjekirom, ali ako se slučajno to dogodi, ja bih rado imao potpisan dogovor - rekao je. 

Osvrnuo se pritom ponovno i na odluku suda kojom je državi naloženo da mora Županiji isplatiti sredstva za sufinanciranje javno-privatnog partnerstva, čime su obnovljene škole širom Županije. 

- Kad je sud donio odluku za JPP, oni su se žalili! No ja bih volio da upravo ova ministrica ostane na funkciji, bez obzira na to. Jer bi trebala bolje razumjeti situaciju na našem području nego netko iz Imotskog ili Karlobaga - rekao je Čačić odgovarajući na pitanje.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video