Vijesti / Politika

JEDAN OD UZVANIKA

NA PANTOVČAKU Novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač na prijemu kod hrvatske predsjednice

NA PANTOVČAKU Novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač na prijemu kod hrvatske predsjednice
Grad Novi Marof

- Drago mi je što smo Dan državnosti obilježili i na ovaj način, što je predsjednica i ove godine priredila svečani prijem s kojeg je poslala važne poruke.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović organizirala je u utorak na Pantovčaku tradicionalni prijem povodom Dana državnosti Republike Hrvatske, a među više od tisuću uzvanika bio je i novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač.

- Drago mi je što smo Dan državnosti obilježili i na ovaj način, što je predsjednica i ove godine priredila svečani prijem s kojeg je poslala važne poruke. Datum 25. lipnja 1991. značajan je za našu državu jer obilježava dan kada smo se donošenjem Ustavne odluke o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske odvojili od bivše države, što je bila želja više od 90 posto naših građana koji su izašli na referendum. Bio je to i početak priznanja Hrvatske kao samostalne države - kazao je Jenkač.

Obraćanje predsjednice bilo je kratko, ali jasno, istaknuo je novomarofski gradonačelnik te dodao ga se posebno dojmio dio u kojem je govorila o prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

- Upravo je politika dr. Tuđmana dovela do toga da danas imamo našu državu, a to je politika spajanja tzv. lijevih i desnih, sve u interesu nastajanja Republike Hrvatske i njezina očuvanja. Tako je i predsjednica Grabar Kitarović naglasila da različitosti koje imamo na unutarnjem planu moramo prevladati kad je riječ o našoj državi i državotvornosti. Slažem se u potpunosti s porukom predsjednice da nam politička stajališta i promišljanja moraju biti zajednička, kad je riječ o vanjskoj politici i važnim državničkim odlukama, a interes Hrvatske iznad svih - zaključio je gradonačelnik Jenkač.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video