Vijesti / Politika

O predsjedničkom kandidatu

ČAČIĆ O MILANOVIĆU 'Treba nam čovjek s karakterom i treba nam država sa stavom'

ČAČIĆ O MILANOVIĆU 'Treba nam čovjek s karakterom i treba nam država sa stavom'
Igor Soban/Pixsell

Odjeci s političke scene su veliki, većina političara i predsjednika stranki komentirala je SDP-ovog kandidata za predsjednika, a svoje viđenje situacije za HRT dao je i župan Varaždinske županije.

Bivši premijer Zoran Milanović u ponedjeljak, 17. lipnja, objavio je kandidaturu za predsjednika Republike.

Odjeci s političke scene su veliki, većina političara i predsjednika stranki komentirala je SDP-ovog kandidata za predsjednika, a svoje viđenje situacije za HRT dao je i župan Varaždinske županije te predsjednik Narodne Stranke – Reformisti Radimir Čačić.

Varaždinski župan rekao je da je razgovarao s Milanovićem u danima prije službene potvrde predsjedništva SDP-a na njegovu kandidaturu, a da je jednoglasna odluka Reformista bila da se jednoglasno podrži njegova kandidatura.

- Razgovarao sam i s Bernardićem, a oni još čekaju odluku Glavnog odbora SDP-a. Naš stav je potpuno jasan. I moj osobno i predsjedništva stranke. Hrvatska zaslužuje i treba puno kvalitetniju osobu s više sadržaja, a s puno manje estrade. Treba nam osoba s puno jasnijim i čvršće artikuliranim stavovima o svim bitnim političkim pitanjima od sadašnje predsjednice države na toj poziciji – rekao je Čačić.

Smatra kako su Reformisti bliski stavovima Zorana Milanovića.

- Uvjereni smo po svojim političkim stavovima i svom dosadašnjem radu da je Milanović osoba koja može napraviti bitni i nužni pomak. Po iskustvu koja ja imam s njim, a to su godine zajedničkog rada u opoziciji do pobjede 2011. i nakon toga zajednički rad u Vladi, to iskustvo je vrlo dobro – kazao je.

Prema Čačiću Milanović je po svojoj osnovnoj političkoj poziciji lijevi građanski liberal. Pitanje je može li uspjeti.

- Siguran sam da može uspjeti. Mislim da postoji već značajno zasićenje s ovom interpretacijom uloge i značaja pozicije predsjednika države kakvu nam pruža gospođa Kolinda Grabar-Kitarović. To nije dobro. I meni osobno čini se da je zadnji trenutak da dođe do smjene i promjene. Treba nam čovjek s karakterom i treba nam država sa stavom – istaknuo je predsjednik Reformista.

Također, Čačić se za HRT osvrnuo i na svoju bivšu stranku – HNS.

- Vodstvo HNS-a je osramotilo hrvatsku politiku i na ljudskoj i na političkoj razini. Takva se sramota i krađa glasova nikad nije desila. Oni su u poziciji da s njima nitko ne želi imati posla. Mi ne želimo imati posla sa strankom koja krade glasove. Glasači HNS-a su pristojni normalni građani ove zemlje, politički bliski našoj poziciji i stavovima gospodina Milanovića i ne sumnjam da će glasači HNS-a dati svoj glas Milanoviću – zaključio je Čačić.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video