Vijesti / Politika

BURNO NA GRADSKOM VIJEĆU

NAGODBA S T&H INVESTOM Točka ostaje na dnevnom redu, iako je za njezino skidanje glasovao i Mladenović!

NAGODBA S T&H INVESTOM Točka ostaje na dnevnom redu, iako je za njezino skidanje glasovao i Mladenović!
Varaždinski.hr

Sporna točka današnje sjednice varaždinskog Gradskog vijeća, ona vezana uz nagodbu Grada Varaždina i T&H Investa, ipak nije skinuta s dnevnog reda.

Za skidanje točke glasovalo je 12 vijećnika od 24 prisutna, što nije bilo dovoljno. Na sjednici u tome trenutku nije prisutan HDZ-ov vijećnik Robert Gotić.

Vezana vijest:

Ivan Čehok, Davor Patafta REPOVI NAKON ZAMJENE ZEMLJIŠTA DVOJBENA NAGODBA Ovo su argumenti kojima Čehokova vlast želi uvjeriti gradske vijećnike da daju svoju suglasnost

Za skidanje točke s dnevnog reda je glasovalo 5 vijećnika SDP-a (Neven Bosilj, Bruno Ister, Ljubica Križan, Miroslav Marković, Gordana Marsenić), 3 vijećnika HDZ-a (Damir Habijan, Damir Laljek, Robert Puja) te nestranački vijećnik s njihove liste Vjeran Strahonja, zatim 2 vijećnika Reformista (Natalija Martinčević, Darko Detelj) te Denis Mladenović, koji je u Vijeće izabran sa Čehokove liste.

Radi se o točki dnevnog reda u kojoj će gradski vijećnici odlučivati o tome hoće li ili neće dati suglasnost da Grad Varaždin sklopi nagodbu s tvrtkom T&H Invest (nekadašnji T7 VIS). Nagodba je vezana uz sporove koji su proizašli iz Ugovora o kupoprodaji i zamjeni nekretnina iz svibnja 2009. godine.

Vezana vijest:

Ivan Obadić, Ivan Čehok, Davor Patafta GRAD VARAŽDIN I T&H INVEST ANALIZA Dr. sc. Ivan Obadić upozorava: Je li predložena nagodba s T&H Investom nastavak političke korupcije u najtežem obliku?

Riječ je o ugovoru zbog kojeg su Ivan Čehok kao gradonačelnik i Davor Patafta kao nekadašnji čelnik VIS-a u srpnju 2018. godine nepravomoćno proglašeni krivima i osuđeni na Županijskom sudu u Zagrebu. Čehoku je po toj točki presude izrečena zatvorska kazna u trajanju od godinu i pol, a Patafti u trajanju od godinu dana.

Također, presudom je utvrđeno da je tim ugovorom Grad Varaždin oštećen za 4 milijuna kuna.

Na današnjoj sjednici prijedlog za skidanje te točke podnio je Damir Habijan ispred HDZ-a, Neven Bosilj ispred SDP-a, Natalija Martinčević ispred Reformista te Denis Mladenović samostalno.

Vezana vijest:

Čehok i Dominko 19. Gradsko vijeće VIDEO Burno na sjednici Gradskog vijeća! Čehok nasrnuo na Dominka, a onda reagirao i Mladenović: 'Mene može biti sram?!'

- Smatram da je u 367 stranica materijala vezanih uz ovu točku bar jedna rečenica trebala biti vezana uz kazneni postupak koji je u tijeku, informacije o tome koje su reperkusije i koje su posljedice. Svaki vijećnik mora imati potpunu informaciju. Ako unutra naširoko piše o staroj antičkoj keramici i rimskim mačevima, moglo se naći i nešto vezano uz kazneni postupak - iznio je Damir Habijan obrazloženje te dodao da je jednako odlučio i Odbor za statutarno-pravna pitanja Gradskog vijeća.

Na to se nadovezano Neven Bosilj, napomenuvši kako, eto, postoje i slučajevi u kojima se SDP i HDZ slažu.

- Mi ovdje ulazimo i u zonu nezakonitosti. Gradonačelnik je u sukobu interesa te stoga ne može biti predlagatelj ovog akta. Također nije u skladu s poslovnikom, jer nije određen ni predlagatelj ni izvjestitelj - dodao je Bosilj na Habijanovo obrazloženje.

I Reformisti su tražili skidanje točke.

- Slažem se s onime što je rekao predsjednik Vijeća. Također ni Odbor za statutarno-pravna pitanja ni Odbor za financije nisu dali suglasnost. S obzirom da je ova odluka vezana uz kaznene postupke, nije dobro donositi je dok se to ne riješi - rekla je Natalija Martinčević.

Naposljetku se za riječ javio i Denis Mladenović te i on zatražio skidanje točke s dnevnog reda.

- Zašto tako žurno donijeti odluku? Smijemo li mi vijećnici biti iznad zakona? Želim vam reći da se osjećam kao taoc nekih prošlih vremena. Ja sam za to da se točka skine s dnevnog reda, jer nisam siguran hoću li moći donijeti odluku a da budem siguran da nisam učinio štetu građanima - rekao je Denis Mladenović.

aab8fb4ffc5bc2e8a3b53a44cf18ba2a.jpg?v=2

Vezana vijest:

Gradska vijećnica Varaždin Sjednica Gradskog vijeća SRUŠEN KVORUM Odgođena sjednica Gradskog vijeća, vijećnici GLAS-a i Lige za Varaždin nisu se pojavili nakon stanke

U trenutku glasovanja gost na sjednici Marijan Dominko, inače županijski vijećnik Živog zida, pokušao je tabletom snimiti glasovanje, na što je fizički reagirao gradonačelnik i spriječio ga u tome.

Također, nakon glasovanja došlo je do verbalnog sukoba između Čehoka i Mladenovića.

Nakon svega je predsjednik Vijeća zakazao stanku u trajanju od 15 minuta... Kako je sve završilo, pročitajte u povezanoj vijesti.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video