Vijesti / Politika

OPASNE IGRE

DUBIOZNO Čehok predložio nagodbu s T&H Investom, Habijan ide kontra: 'Tražit ćemo mišljenje DORH-a'

DUBIOZNO Čehok predložio nagodbu s T&H Investom, Habijan ide kontra: 'Tražit ćemo mišljenje DORH-a'
Varaždinski.hr

'Tražimo mišljenje DORH-a o zakonitosti prijedloga sudske nagodbe, obzirom da je njezin predmet obuhvaćen kaznenim postupkom koji nije pravomoćno okončan', stav je gradskog HDZ-a.

Pred varaždinskim gradskim vijećnicima nova je sjednica, najavljena za ponedjeljak 27. svibnja, a tamo ih čeka jedan posebno 'vruć krumpir'. 

Vezana vijest:

Ivan Čehok, Davor Patafta PREDLAŽU NAGODBU Čehok i Patafta zbog tog su ugovora osuđeni, a sad se Grad želi nagoditi s T&H Investom!?

Izvršna vlast na čelu s Ivanom Čehokom od njih traži suglasnost za sklapanje nagodbe između Grada Varaždina i tvrtke T&H Invest (nekadašnji T7 VIS) vezano uz sporove koji su proizašli iz Ugovora o kupoprodaji i zamjeni nekretnina iz svibnja 2009. godine.

Riječ je o ugovoru zbog kojeg su Ivan Čehok kao gradonačelnik i Davor Patafta kao nekadašnji čelnik VIS-a u srpnju 2018. godine nepravomoćno proglašeni krivima i osuđeni na Županijskom sudu u Zagrebu.

Čehoku je po toj točki presude izrečena zatvorska kazna u trajanju od godinu i pol, a Patafti u trajanju od godinu dana.

Vezana vijest:

Ivan Čehok, Davor Patafta_suđenje 2018_zemljista SUĐENJE U ZAGREBU PRESUDA Čehoku dvije godine zatvora, Patafti godina i osam mjeseci!

Također, presudom je utvrđeno da je tim ugovorom Grad Varaždin oštećen za 4 milijuna kuna.

Materijal vezan uz tu točku za najavljenu sjednicu Gradskog vijeća u međuvremenu je dostavljen vijećnicima. I ima 367 stranica.

O ovome dubioznome prijedlogu prvi se očitovao HDZ, upravo Čehokov koalicijski partner u Gradskome vijeću. Predsjednik varaždinskog HDZ-a Damir Habijan večeras je objavio da će HDZ tražiti skidanje te točke s dnevnog reda.

Vezana vijest:

Ivan Čehok, Davor Patafta REPOVI NAKON ZAMJENE ZEMLJIŠTA DVOJBENA NAGODBA Ovo su argumenti kojima Čehokova vlast želi uvjeriti gradske vijećnike da daju svoju suglasnost

- Klub vijećnika HDZ-a Grada Varaždina na današnjem sastanku jednoglasno je donio zaključak da će na sjednici Gradskog vijeća 27. svibnja zatražiti da se točka 3. dnevnog reda 'davanje suglasnosti za sklapanje sudske nagodbe između Grada Varaždina i T&H Investa d.o.o.', a vezano na Ugovor o kupoprodaji i zamjeni zemljišta, skine s dnevnog reda te da se zatraži mišljenje DORH-a o zakonitosti predmetnog prijedloga sudske nagodbe, obzirom da je predmet sudske nagodbe obuhvaćen kaznenim postupkom koji nije pravomoćno okončan - Habijanova je izjava.

Objavio je i što će HDZ napraviti ako navedena točka ipak ostane na dnevnome redu.

- Ukoliko naš prijedlog ne dobije potrebnu većinu glasova, klub vijećnika HDZ-a neće podržati prijedlog sudske nagodbe, odnosno glasat će protiv - stoji u objavi.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video