Vijesti / Politika

Županijska skupština

NA AKTUALCU O BALAMA 'Smeće je sramota ovog grada. A bome ni nama građanima nije trebalo da izaberemo ljude koji su to sve skuhali'

NA AKTUALCU O BALAMA 'Smeće je sramota ovog grada. A bome ni nama građanima nije trebalo da izaberemo ljude koji su to sve skuhali'
Varaždinski.hr

I dalje se ne dešava ništa, tko sve u tome ima interes, tko će završiti u zatvoru, to ćemo sve vidjeti. Kako možemo očekivati da će netko riješiti problem zbog kojeg je na sudu?, rekao je varaždinski župan.

Na aktualnom satu jučerašnje 10. sjednice Županijske skupštine Varaždinske županije bilo je govora i o problemu bala u Brezju te pritisku na članove građanske inicijative 'Varaždinsko smeće'.

Vijećnik SDP-a Luka Zrinski tražio je komentar župana u vezi toga da se na članove inicijative 'Varaždinsko smeće' vrši pritisak s gradske strane te se podižu tužbe zbog toga što građani ukazuju na nepravilnosti.

Vezana vijest:

Zlatan Avar, Matija Mikac PROTIV PROSVJEDNIKA VŽ SMEĆE Avar pisao Sveučilištu: 'Što ćete poduzeti da Matija Mikac odgovara za svoje izjave?'

Božidar Hajsok iz HNS-a pitao se što je sa sanacijom odlagališta otpada u Brezju te iako se radi o problemu za koji je odgovoran Grad, problem je veći jer se tiče i Županije. Pogotovo ugroženih naselja i poslovnih zona te općina Jalžabet, Petrijanec i Sveti Đurđ.

Radimir Čačić smatra da pritisak na radnom mjestu zbog političkog stava u iole pristojnoj zemlji ne može biti tema te osuđuje takvo ponašanje u svakom pogledu.

- Da sam na mjestu tih ljudi, to zaslužuje kaznenu prijavu. Nemam nikakve spoznaje o tome. Ako je neko službenik Županije, a doživljavao je mobbing, neka samo kaže i dođe kod mene. Ispitat ćemo ako se nešto protuzakonito radilo, jer ako se radilo o osnovnoj školi u Petrijancu, onda je to županijska škola – rekao je Čačić.

Za bale u Brezju smatra da je to sramota države, pravosuđa i grada.

- Ne da sam nezadovoljan, nego sam ogorčen. Bome ni građanima nije trebalo da izaberu ljude koji su to zakuhali i do danas nisu riješili, ali to je demokracija – započeo je Čačić.

- Imate situaciju da je prije dvije godine utvrđeno da taj otpad nema opasne komponente i da ga se uz nižu cijenu moglo riješiti već davno. Nakon odluke državne komisije gradonačelnik, čiji je zamjenik govorio da ih ja tjeram u protuzakoniti posao, zvao je direktora Piškorca da mogu primiti to smeće, na što mu je direktor rekao da ne mogu to primiti jer nemaju kapacitet – rekao je Čačić i nastavio.

- I dalje se ne dešava ništa, tko sve u tome ima interes, tko će završiti u zatvoru, to ćemo sve vidjeti. Kako možemo očekivati da će netko riješiti problem zbog kojeg je na sudu? – rekao je varaždinski župan.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video