Vijesti / Politika

PONIŠTENJE ODLUKE VIJEĆA

BALE Habijan: 'Rješenje Dkom-a korak je unazad. Novonastali problem sad treba riješiti gradonačelnik'

BALE Habijan: 'Rješenje Dkom-a korak je unazad. Novonastali problem sad treba riješiti gradonačelnik'
Varaždinski.hr

- Smatram da Gradsko vijeće donoseći odluku, koja je sad stavljena van snage, napravilo ono što je bilo u granicama njegovih mogućnosti - kazao je Habijan...

- Izražavam žaljenje i zabrinutost, ne samo kao predsjednik Gradskog vijeća, već i kao stanovnik grada - kazao je uvodno Damir Habijan, predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina iz redova HDZ-a, na konferenciji za medije održanoj danas, 26. travnja.

Osvrnuo se na rješenje kojim se izvan snage stavlja odluka Grada Varaždina, donijeta na Gradskom vijeću u veljači ove godine.

Podsjetimo, rješenjem, koje je donijela Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (Dkom), stavlja se izvan snage odluka iz 2013. godine kojom je Zajednici ponuditelja (tvrtke CE-ZA-R, Eko-Flor Plus i Komunalac Davor) dodijeljena koncesija za zbrinjavanje baliranog otpada.

Vezana vijest:

Bale u Brezju KORAK UNATRAG PRIPUZOVA KONCESIJA NAD BALAMA - VAŽEĆA! Dkom poništio odluku Grada Varaždina

- Gradsko vijeće donijelo je u veljači ove godine odluku koja je predmet ovog postupka pred Dkom-om, a sve političke opcije predmetnu su odluku podržale. Osobno sam smatrao da je to početak konačnog rješavanja problema bala, očekivao sam da ćemo nakon odluke na Gradskom vijeću započeti s postupkom javne nabave kako bismo balirani otpad mogli odvesti i doložiti na za to predviđene lokacije - kazao je Habijan i nastavio:

- Svi znamo i jednostavno je provjeriti koje su političke opcije bile na vlasti u vrijeme kad je započeo problem baliranog otpada, tko je bio na vlasti kad se problem produbio, ali time se ne želim baviti.

Habijan je istaknuo kako cijelo vrijeme pokušava 'iznaći konstruktivno rješenje problema'.

- Mislim da je vrijeme da se jasno zna da je Gradsko vijeće predstavničko tijelo u ovom gradu, a da izvršnu vlast čine gradonačelnik i njegovi zamjenici. Smatram da je Gradsko vijeće donoseći odluku, koja je sad stavljena van snage, napravilo ono što je bilo u granicama njegovih mogućnosti - kazao je, dodavši da novonastali problem sad treba riješiti gradonačelnik i njegovi zamjenici.

- Ipak, to ne znači da ja, kao predsjednik Vijeća, i vijećnici ne stojimo na raspolaganju. Moramo pokušati iznaći konstruktivno rješenje problema.

Habijan je rekao kako HDZ koristi vertikalu vlasti, što je vidljivo u tome da je 20 milijuna kuna osigurano u proračunu ove godine u fondu nadležnom za rješavanje problema.

- Ministar je potpisao i program sanacije lokacije Brezje, tako da smo kao stranka učinili sve što smo mogli, a problem rješavanja sad je na gradonačelniku i zamjenicima.

Pravna mogućnost, nastavio je Habijan, jest upravni postupak protiv Dkom-a, budući da žalba na rješenje nije moguća, no sve je, ponovio je, na izvršnoj vlasti.

- Bili smo korak do rješenja, a sad možemo reći da je ova odluka korak unazad, to je činjenica koja me nikako ne veseli. Građani žele da se bale maknu, već 14 godina problem se vuče. Isto tako, ponovit ću ono što sam govorio i u kampanji - onaj tko je ishodište problema, teško da može biti rješenje - zaključio je Damir Habijan.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!