Vijesti / Politika

DELA SE

UMIROVLJENIČKO NASELJE Čehok najavio gradnju uz Plitvicu, ali u Gradu ne znaju kojim parcelama raspolažu

UMIROVLJENIČKO NASELJE Čehok najavio gradnju uz Plitvicu, ali u Gradu ne znaju kojim parcelama raspolažu
Varaždinski.hr

'Analiza čestica je u tijeku i u ovom trenutku nije predviđen otkup novih čestica. Hoće li projekt biti realiziran sjeverno ili južno od Plitvice znat će se nakon cjelokupne analize - stoji u odgovoru iz Grada.

Grad Varaždin planira graditi veliko umirovljeničko naselje u Biškupcu, iako ne zna kojim parcelama raspolaže na tome prostoru.

Takav zaključak mogao bi se izvući iz odgovora koje smo proteklih dana dobili na naše upite. 

Sve je krenulo od informacija koje je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća iznio gradonačelnik Ivan Čehok. On se tada osvrnuo na svoje predizborno obećanje koje je dao Udruzi umirovljenika grada Varaždina, a kojim je najavioo da će Grad osigurati parcelu za gradnju novog doma.

Čehok sada govori da bi to trebalo biti cijelo umirovljeničko naselje, svojevrsni grad u gradu, a ne, kako je rekao, običan gerijatrijski smještaj.

Ne zna se još na koji način bi se projekt financirao, ali Čehok je najavio da će to biti u Biškupcu.

- Idemo s uređenjem rijeke Plitvice. Tamo će biti uređene šetnice, biciklističke staze, rekreacijske zone, jahačke staze, odmorišta uz rijeku... To će izgledati prekrasno. Hrvatske vode su to prihvatile. I odmah u nastavku bismo napravili to veliko umirovljeničko naselje - najavio je Čehok na toj sjednici Gradskog vijeća 13. ožujka.

Vezana vijest:

Ivan Čehok, rijeka Plitvica DELA SE PROJEKTI Čehok o novom domu umirovljenika: 'Voljeli bismo da to bude grad u gradu, a ne gerijatrijski smještaj'

Zanimalo nas je što bi trebalo značiti to 'u nastavku', no to iz odgovora koje smo dobili nismo uspjeli doznati.

- Ono što je sigurno je da će se graditi na gradskom zemljištu, a Biškupec je najvjerojatnija lokacija, s obzirom na raspoloživost gradskog zemljišta - bio je prvi odgovor iz Grada Varaždina.

Na dodatni upit koje Grad točno ima čestice u tome dijelu Grada, je li to dovoljno velika površina, hoće li biti potrebe za otkupom parcela od privatnih vlasnika te hoće li se projekt realizirati sjeverno ili južno od toka Plitvice, dobili smo sljedeći odgovor:

- Analiza čestica je u tijeku i u ovom trenutku nije predviđen otkup novih čestica. Isto tako, da li će se projekt realizirati sjeverno ili južno od Plitvice znat će se nakon cjelokupne analize, o čemu će javnost biti obaviještena - stoji u odgovoru iz Grada.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video