Vijesti / Politika

NOVI PROJEKTI

IDEJE Grad želi da buduće umirovljeničko naselje u Biškupcu bude - 'pametno' naselje. Imat će i sve sadržaje i usluge potrebne korisnicima

IDEJE Grad želi da buduće umirovljeničko naselje u Biškupcu bude - 'pametno' naselje. Imat će i sve sadržaje i usluge potrebne korisnicima
ARKOD, Pixabay

- Za buduće naselje namijenit će se gradska čestica, a s obzirom na raspoloživost gradskog zemljišta - kažu u Gradu.

Veliko umirovljeničko naselje, čiju je izgradnju najavio varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, moglo bi biti - 'pametno' naselje.

Vezana vijest:

Ivan Čehok, rijeka Plitvica DELA SE PROJEKTI Čehok o novom domu umirovljenika: 'Voljeli bismo da to bude grad u gradu, a ne gerijatrijski smještaj'

O tome se ozbiljno razmišlja u Gradu, prema odgovorima koje smo dobili, budući da je jedna od ideja da se taj projekt uvrsti u ITU 2021.-2027. odnosno u apliciranje za europske fondove putem mehanizma Integrirana teritorijalna ulaganja, u koji Varaždin bi Varaždin trebao ući od 2021. godine.

Cilj Grada je, kažu, uz pomoć digitalne tehnologije podići standard i život u naselju, a prijedloge će dati IT-stručnjaci u suradnji s drugim strukama. 

Naselje bi uključivalo i dostupnost javnog prijevoza, doktora i sve druge skrbi stanovnicima, pa i sportsko-rekreativnih sadržaja. 

O modelu upravljanja još uvijek nije odlučeno. 

- Hoće li to biti javno, privatno ili javno-privatno partnerstvo, odredit će paralelno s planiranjem projekta, a onda i projektiranjem - kažu u Gradu.

Jednako tako, hoće li se ići na montažne objekte ili na izgradnju, odlučit će se, zajedno s potencijalnim korisnicima i strukom, u sljedećem periodu.  

Naglašavaju da se radi o velikom projektu koji uključuje sasvim novi koncept za ljude starije životne dobi. 

Gradonačelnik Čehok nedavno je najavio da bi umirovljeničko naselje trebalo niknuti na području Biškupca.

- Za buduće naselje namijenit će se gradska čestica, a s obzirom na raspoloživost gradskog zemljišta. Vjerojatna lokacija bit će u Biškupcu - nisu u Gradu u ovome trenutku precizno odredili lokaciju.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video