Vijesti / Politika

DELA SE

PROJEKTI Čehok o novom domu umirovljenika: 'Voljeli bismo da to bude grad u gradu, a ne gerijatrijski smještaj'

PROJEKTI Čehok o novom domu umirovljenika: 'Voljeli bismo da to bude grad u gradu, a ne gerijatrijski smještaj'
Goran Štimec

- Idemo s uređenjem rijeke Plitvice. Tamo će biti šetnice, biciklističke staze, rekreacijske zone, jahačke staze... I odmah u nastavku bismo napravili to veliko umirovljeničko naselje - najavio je Čehok.

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća osvrnuo se, između ostalog, na kritike da je jedno od njegovih obećanja bilo vezano uz izgradnju novog doma umirovljenika, ali da i dalje od toga nema ništa.

- Vi ste pametni ljudi, znate da se jedna takva investicija ne može napraviti za dvije godine - rekao je Čehok vijećnicima.

No zemljište je rezervirano, dodao je, i počele su pripreme.

- U ovome trenutku tražimo partnere za neki oblik sufinanciranja. Ne bismo voljeli da to uzmu stranci, neka naši poduzetnici ulože svaki jednu desetinu odnosno milijun eura svaki, govorim aproksimativno, pa ćemo napraviti dom možda po principu 'time-sharinga'. Ima nekoliko modela. No ja bih najviše volio da to rade varaždinske tvrtke - rekao je Čehok.

Odabrana lokacija je u Biškupcu

- Idemo s uređenjem rijeke Plitvice. Tamo će biti uređene šetnice, biciklističke staze, rekreacijske zone, jahačke staze, odmorišta uz rijeku... To će izgledati prekrasno. Hrvatske vode su to prihvatile. I odmah u nastavku bismo napravili to veliko umirovljeničko naselje - najavio je Čehok.

Osvrnuo se i na ideje o tome kako bi novi dom umirovljenika trebao izgledati.

- Nama je svima stalo da to ne bude gerijatrijski smještaj nego jedan mali grad u gradu - iznio je gradonačelnik.

Govorio je i o drugim modelima financiranja projekta.

- Prema nekim financijskim stručnjacima, postoji mogućnost da se napravi neki oblik IPO-a, dakle da građani uplaćuju, ako žele. Imate puno građana koji su svjesni da se nitko neće moći za njih brinuti. Ili građana koji imaju invalidne osobe. Oni koji bi uložili 100-200 tisuća eura pod uvjetom da im se danas, sutra osigura smještaj - govorio je Čehok o mogućnostima te zaključio:

- Prema tome, razmišljamo upravo o građanima. Zato to malo sporije ide.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video