Vijesti / Politika

javna tribina

TRIBINA HRVATSKIH SUVERENISTA Ilčić: 'Ni jedno društvo nije napredovalo bez jasnog identiteta i sustava vrijednosti'

TRIBINA HRVATSKIH SUVERENISTA Ilčić: 'Ni jedno društvo nije napredovalo bez jasnog identiteta i sustava vrijednosti'
Hrvatski suverenisti

Kritika je upućena HDZ-u i premijeru Andreju Plenkoviću...

Sinoć, u nedjelju, 17. ožujka u palači Herzer u Varaždinu održana je tribina Hrvatskih suverenista pod nazivom 'Budućnost hrvatskog i europskih naroda'. Ladislav Ilčić, predsjednik stranke Hrast, na početku je istaknuo da povijest jasno pokazuje da nijedno društvo nije napredovalo bez jasnog identiteta i sustava vrijednosti te da jednako tako nijedna politička opcija koja ne brine o sustavu vrijednosti ne može biti učinkovita.

Na tu se tezu nadovezala Kristina Pavlović, koordinatorica građanske inicijative Istina o Istanbulskoj s nekoliko primjera.

- Svi govore o nedostatku mlade obrazovane radne snage u Hrvatskoj, a malo se ljudi pita kako doći do toga. Vrijednosti poput ljubavi između roditelja vrlo su povoljne za dobar odgoj djeteta, a bolje odgojena, odnosno manje razmažena djeca redovito postižu i jako dobre obrazovne rezultate. Znači, vrijednosni sustav ne samo da je važan već je i nužan za dobre ekonomske rezultate. Slično je i s natalitetom. Za veće rađanje financijska pomoć je dobrodošla, no ključan je vrijednosni sustav - rekla je Pavlović.

5374e7ec58e979cef8b854609bc46092.jpg?v=1

Kristina Gogić, međunarodna stručnjakinja za ljudska prava pokazala je kako je lustracija pozitivno utjecala na ekonomiju zemalja koje su je provele, a novinar i publicist Marko Ljubić je u nekoliko primjera vrlo jasno pokazao načine na koji mediji manipuliraju javnim mnijenjem i to vrlo često baš sa željom omalovažavanja nacionalnih i kršćanskih vrijednosti. Smatra da je Hrvatskoj nužno potrebno zajedništvo intelektualaca i političara koji vide Hrvatsku kao suverenu državu.

General Željko Sačić prokazao je licemjerstvo HDZ-a koji pod vodstvom Andreja Plenkovića ugrožava vrijednosti koje temeljno određuju hrvatski narod.

- Baš kao što smo i govorili, Istanbulska konvencija nije nimalo smanjila nasilje nad ženama ali želi mijenjati hrvatski mentalitet. Jednako je štetan i Marakeški sporazum koji je i vrlo opasan za hrvatsko društvo jer pogrešno pristupa pitanju migracijama - rekao je Sačić.

Zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić pokazala je kroz konkretan primjer svojeg izvješća o plavoj ribi kako se mogu pozitivno i učinkovito zastupati hrvatski interesi u Europskom parlamentu.

- No to mogu samo oni koji znaju tko su i što su, kojima je na prvom mjestu hrvatski interes, a ne poslušnost europskim lobijima.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!