Vijesti / Politika

REAKCIJA

Reformisti o idejnom rješenju kućanske rampe: 'Novac poreznih obveznika ne služi za plaćanje samo još jedne ideje'

Reformisti o idejnom rješenju kućanske rampe: 'Novac poreznih obveznika ne služi za plaćanje samo još jedne ideje'
NS Reformisti

Ivana Golubić Horvat oglasila se priopćenjem na predstavljeno idejno rješenje za problem kućanske rampe...

Reformisti varaždinskog 2. mjesnog odbora reagirali su na jučerašnju konferenciju za novinare na kojoj je prezentirano idejno rješenje za rješavanje problema kućanske rampe u Varaždinu.

- Ne preispitujući stručnost projektanata čije ideje su jučer predstavljene kao potencijalno rješenje, ovim putem apeliramo na gradonačelnika da se konačno pomakne od ideja ka realizaciji jer novac poreznih obveznika ne služi za plaćanje samo još jedne ideje. Ne trebamo nove crtiće čija vrijednost navodno iznosi oko 20 milijuna kuna, bez jasnog roka realizacije i bez jasnog izvora financiranja – naglasila je Ivana Golubić Horvat, predsjednica Vijeća 2. mjesnog odbora i predsjednica Reformista 2. mjesnog ogranka.

U Gradu Varaždinu već postoji jedan gotov projekt za rješavanje navedene problematike izrađen od strane projektnog tima trgovačkog društva VIA PLAN, ističu Reformisti, napravljen upravo za vrijeme bivšeg mandata gradonačelnika Čehoka. Navedeni projekt nikada nije realiziran, a uredno je plaćen od strane poreznih obveznika Grada Varaždina.

Stanovnici tog dijela Grada izravno i putem Vijeća 2. mjesnog odbora upozoravaju unazad već nekoliko godina na izgradnju novih stambenih zgrada i rapidno povećanje broja stanovnika što dodatno otežava prometnu povezanost i čini taj kvart izoliranim od ostatka grada, dodaju Reformisti te ističu kako gradska vlast dosada nije imala sluha za taj problem.

- Što se tiče otvaranja pothodnika u Miškininoj ulici za promet vozila u jednom smjeru, kao predsjednici vijeća 2. mjesnog odbora poznato mi je da je za vrijeme mandata bivšeg gradonačelnika Vijeće dobilo obavijest da se pothodnik planira sanirati i otvoriti za promet vozila istovjetno s izgradnjom studentskog centra. Pothodnik i dalje nije saniran, a od strane gradskih službi je dobivena tek usmena informacija da se niti ne namjerava otvoriti za promet - zaključila je Golubić Horvat.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video