Vijesti / Politika

DODATNI PROSTOR

Stričak: 'Problem s prostorom na Sveučilištu Sjever postoji, ali postoji i rješenje'

Stričak: 'Problem s prostorom na Sveučilištu Sjever postoji, ali postoji i rješenje'
HDZ Varaždin

Anđelko Stričak reagirao je na navode izrečene na 18. sjednici varaždinskog Gradskog vijeća...

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina pod aktualnim satom postavljeno je pitanje vezano uz problem kapaciteta Sveučilišta Sjever koje bi, da odgovori na sve veći broj studenata, trebalo dodatni prostor.

Vezana vijest:

Lovorka Gotal Dmitrović Pitanje prostora SVEUČILIŠTE SJEVER Gotal Dmitrović: 'Povećao se broj studenata, nastava se nema gdje održavati'

Vezano na tu problematiku, a na samom početku mandata Vlade premijera Plenkovića tj. još 2016. godine saborski zastupnik Anđelko Stričak inicirao je rješavanje tog problema na državnoj razini i to na način da država Sveučilištu ustupi svoje zemljište i prostor u dijelu bivše vojarne u Optujskoj ulici.

Na postavljeno zastupničko pitanje stigao je tada, 2016. godine odgovor: 'Budući da je Sveučilište Sjever javna ustanova čiji je osnivač Republika Hrvatska, ne postoje zapreke da se bivša vojarna 'Ivan Drašković' u Varaždinu, koju je Ministarstvo obrane predalo 2. listopada 2014. .godine na upravljanje i raspolaganje tadašnjem Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom, dodijeli na korištenje Sveučilištu Sjever. Obzirom da Sveučilište Sjever, za potrebe studenata i provedbu znanstvenih projekata, traži ustupanje cijele k.č.br. 133/1 k.o. Varaždin, a ne samo tri zgrade u kompleksu bivše vojarne 'Ivan Drašković' u Varaždinu kako je bilo navedeno u pismima potpore Grada Varaždina i Varaždinske županije, tadašnji Državni ured za upravljanje državnom imovinom aktom od 3. listopada 2016. godine zatražio je od Sveučilišta Sjever da precizira svoj zahtjev u pogledu obuhvata i namjene nekretnine, roka ustupanja i modela raspolaganja nekretninom. Međutim, Ministarstvo državne imovine do danas nije zaprimilo tako precizirani zahtjev Sveučilišta Sjever', dio je odgovora koji potpisuje predsjednik Vlade Andrej Plenković.

- Evidentno je da problem s prostorom na Sveučilištu Sjever postoji, ali postoji i rješenje. Stoga me čudi što do sada sa Sveučilišta Sjever nije stigao preciziran zahtjev za dodjelom potrebnog im zemljišta i prostora, tim više što od strane Vlade RH postoji volja za rješavanjem ovog problema - izjavio je saborski zastupnik Stričak.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!