Vijesti / Politika

Pitanje prostora

SVEUČILIŠTE SJEVER Gotal Dmitrović: 'Povećao se broj studenata, nastava se nema gdje održavati'

SVEUČILIŠTE SJEVER Gotal Dmitrović: 'Povećao se broj studenata, nastava se nema gdje održavati'
Varaždinski.hr

Naime, kako je rekla Lovorka Gotal Dimitrović, vijećnica s Kandidacijske liste Ivana Čehoka, ove je akademske godine na fakultet upisano 3369 studenata, što je povećanje od 13 posto u odnosu na prošlu godinu.

Na jučerašnjoj 18. sjednica Gradskog vijeća otvorila se i tema novih prostora za Sveučilište Sjever.

Naime, kako je rekla Lovorka Gotal Dmitrović, vijećnica s Kandidacijske liste Ivana Čehoka, ove je akademske godine na fakultet upisano 3369 studenata, što je povećanje od 13 posto u odnosu na prošlu godinu.

- Sljedeće godine ponovo će doći do povećanja broja studenata jer su otvoreni diplomski i poslijediplomski studiji. Mi prostora nemamo, a samim time nemamo gdje održavati nastavu. Iznajmljujemo prostor od Tekstilno-tehnološkog fakulteta, ali to nam nije dovoljno. Broj studenata veći je nego na FOI-ju, Geotehničkom i TTF-u zajedno. Također, dosta smjerova seli se u Koprivnicu jer ovdje nema prostora. Može li Grad pomoći? – rekla je Gotal Dmitrović.

Gradonačelnik Ivan Čehok smatra kako treba biti ponosan na Sveučilište Sjever jer su uspjeli u kratkom vremenu postati jako traženi fakultet.

- Doista imaju veliku upisnu navalu. Mi smo odredili onu lokaciju u Križanićevoj, a sada smo i u razgovorima za najveću zgradu vojarne u Optujskoj da to prepustimo Sveučilištu. Čekamo da nam država dodjeli tu zgradu. Svjesni smo da je mjesta premalo, ali ni Grad u ovom trenutku druge lokacije nema – rekao je varaždinski gradonačelnik.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video