Vijesti / Politika

Komunalne teme

Gradski vijećnici: 'Ulice, nogostupi i parkirališta su u katastrofalnom stanju', Čehok: 'Banus plac ide u rekonstrukciju'

Gradski vijećnici: 'Ulice, nogostupi i parkirališta su u katastrofalnom stanju', Čehok: 'Banus plac ide u rekonstrukciju'
Ilustracija/Google Maps/Varaždinski.hr

Gradski vijećnici postavili su brojna pitanja vezana uz sanaciju i popravak gradskih ulica, nogostupa i parkirališta.

Na jučerašnjoj 18. sjednici Gradskog vijeća, neki su vijećnici otvorili pitanja i izrazili zabrinutost lošim stanjem pojedinih prometnica i parkirališta.

Tako je HDZ-ov vijećnik Damir Laljek skrenuo pažnju na frekventnu Kneginečku ulicu u Gornjem Kućanu. Prema njegovim riječima, prije šest godina tamo je izrađena mreža kanalizacije, a od tada je ulica samo loše pokrpana te se za vrijeme kiše u ulegnućima skuplja voda.

Laljek se osvrnuo i na uređenje bankina u Varaždinskoj i Kneginečkoj ulici u Gornjem Kućanu. Prema njemu, bankine su u lošem stanju i predstavljaju opasnost za prometovanje te se pita kad će one biti uređene.

Darko Detelj iz Reformista pita se što je s Trgom Pavla Štoosa, točnije, prometnicom koja prolazi kroz romsko naselje.

- U siječnju 2018. sam govorio o tome. Krajem prošle godine pola Banfice se saniralo, a ta se prometnica nije takla. To je jedna od najgorih prometnica koje sam u životu vidio. Po toj prometnici veliki broj naših građana ide na Dravu, pogotovo sad kad dolazi proljeće. Tamo nema pločnika, ima blata i šljunka – rekao je Detelj.

Ljubica Križan iz SDP-a također je imala komunalna pitanja.

- U lošem je stanju i puno rupa parkiralište na Trgu bana Jelačića i Ulica Vladimira Nazora prema Centru za socijalnu skrb. Nije bilo manifestacija, nije bila ni velika zima, a vremenski uvjeti su dozvoljavali da se priđe sanaciji tih nedostataka. Tko je dužan voditi brigu o parkiralištima i tko o tome vodi red? - pitala se vijećnica Križan i istaknula da je potrebno napraviti program sanacije nogostupa u Nazorovoj ulici.

Željko Prstec s Kandidacijske liste Ivana Čehoka osvrnuo se na loše stanje u kvartu Bronx.

- Nogostupi u Bronxu su u jako lošem stanju. Već dvadesetak godina postoji put preko travnjaka koji se koristi. Preporučam da oni koji projektiraju nogostupe prate gdje ljudi hodaju i da se na tom mjestu naprave nogostupi za pješake - kazao je.

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok slaže se da su navedene prometnice, nogostupi i parkirališta u lošem stanju.

- Što sada? Za ovu godinu imate rebalans, podržite ga! Gospodin Krajcer i cijela ekipa ne prestaju raditi. Mi nismo prestali raditi u ova tri mjeseca kad nije bilo sezone. Čekamo otvaranje asfaltne baze da krenemo, razrujemo grad i to popravimo. Ne mogu u godinu dana popraviti što se u šest godina nije. I Bronx, Nazorova, Preradovićeva... Prestrašno! Na Štoosovom je katastrofalno stanje - rekao je Čehok.

- Parkiralište na Trgu bana Jelačića ide u rekonstrukciju. Mora se donijeti odluka na Gradskom vijeću. To će biti otvoreni tip parkirališta, dobit će se nekoliko mjesta više i bit će ljepše - zaključio je temu sanacije gradskih ulica, parkirališta i nogostupa varaždinski gradonačelnik.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video