Vijesti / Politika

VŽ SMEĆE

NEVJEROJATNO Gradski vijećnik pitao Čistoću za specifikaciju troškova. Odgovorili su mu ovako...

NEVJEROJATNO Gradski vijećnik pitao Čistoću za specifikaciju troškova. Odgovorili su mu ovako...
Varaždinski.hr, PIXSELL

- Ovaj odgovor ne vrijeđa samo vijećnike kojima je Čistoća dužna dati konkretne odgovore, nego i sve građane Varaždina, ali i okolnih naselja koja imaju svoj udio u Čistoći - kažu u SDP-u.

Varaždinski SDP javno je objavio odgovor koji je na svoje vijećničko pitanje dobio Neven Bosilj, gradski vijećnik te stranke. Pitanje se odnosilo na specifikaciju troškova reprezentacije komunalne tvrtke Čistoća tijekom 2017. godine, a koji su iznosili 209.000 kuna. 

- Molim Vaš stav, jeste li upoznati s načinom trošenja reprezentacije za 2017. godinu, kada je potrošeno 209.000 kuna? Molio bih Vas specifikaciju tih troškova te jeste li upoznati s time za što su potrošeni ti novci? - upitao je Bosilj.

Njegovo pitanje proslijeđeno je Čistoći, no, kao što se može vidjeti, u odgovoru nema nijedne specifikacije, sukladno traženju vijećnika. 

c50983e9e6497b294b6d8eb7dd45bc5a.jpg?v=1

Danas se putem društvenih mreža očitovao i SDP.

- 2016. godine Čistoća je za reprezentaciju potrošila 71.792 kuna. 2017. godine došlo je do promjene gradske vlasti, a Čistoća je na reprezentaciju potrošila 209.721 kuna, što je povećanje od 292% - podsjeća uvodno SDP.

Vezana vijest:

Davor Skroza VŽ SMEĆE MACA PAPALA? Varaždinska Čistoća još lani imala je oročenih gotovo 16 milijuna kuna

U nastavku donose svoj komentar Čistoćinog odgovora.

- Čistoćin sramotni odgovor se, umjesto traženih podataka, sveo na citiranje definicije reprezentacije prema Zakonu o porezu na dobit. Takva razina netransparentnosti nije novost za upravu Čistoće, na čelu s direktorom Davorom Skrozom. Ali ovaj odgovor ne vrijeđa samo vijećnike kojima je dužan dati konkretne odgovore, nego i sve građane Varaždina, ali i okolnih naselja koja imaju svoj udio u Čistoći. SDP će svim pravnim sredstvima inzistirati da se ti podaci daju zainteresiranoj javnosti - poručuje varaždinski SDP.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video