Vijesti / Politika

ODLUKA JE PALA

PROJEKT UZ GRANICU Vlada odlučila - gradit će se most Kotoriba - Murakeresztur

PROJEKT UZ GRANICU Vlada odlučila - gradit će se most Kotoriba - Murakeresztur

Izgradnjom ovog mosta više neće trebati voziti okolnim putem 50 kilometara kako bi se prešao put zračne linije duljine svega 5 kilometara.

Vlada Republike Hrvatske na svojoj 146. sjednici održanoj 8. ožujka prihvatila je Prijedlog zaključka u vezi s potpisivanjem Izjave o namjeri između Republike Hrvatske i Mađarske vezano uz jačanje gospodarske suradnje i s time povezanih prometnih veza između pograničnih područja Republike Hrvatske i Mađarske, piše eMedjimurje.

Između nekoliko točaka kojima se definiraju konkretna područja i projekti suradnje, zaključkom je određeno zajedničko određivanje financijskih sredstava za provedbu projekata izgradnje mostova, uključujući i most Kotoriba - Murakeresztur!

Tom prigodom, ministar Darko Horvat na svom je Facebook profilu izrazio veliko zadovoljstvo ovom odlukom koja pokazuje da se samo dobrom suradnjom države i lokalne zajednice mogu realizirati projekti na dobrobit svih građana.

- Izgradnja ovog mosta pitanje je od strateške važnosti, ne samo za Međimurje, već i za cijelu Hrvatsku. Ovime su napokon stvorene pretpostavke za otvaranje novog prometnog pravca koji će skratiti put do autoceste, ali i ono još važnije - omogućiti našim ljudima da više ne trebaju voziti okolnim putem 50 km kako bi prešli put zračne linije svega 5 km. Tu su naravno i brojne druge prilike za cijelo donje Međimurje, od jačeg razvoja turizma do privlačenja novih investicija. Važno je samo da nastavimo dobru komunikaciju države, županije i općine, na dobrobit svih Međimurki i Međimuraca. Gdje postoji volja, postoji i način, napisao je Horvat.

Kako je istaknuto na samoj sjednici Vlade, daljnja suradnja odnosit će se na pripremu i određivanje projekata koji će se predati kao zajednički zahtjev u okviru programa prekogranične suradnje. Doznajemo kako su u konkretnom slučaju mosta u Kotoribi za ishođenje građevinske dozvole i pripremu projektne dokumentacije zadužene Hrvatske ceste.

Sve se ovo događa ususret sjednici Vlade koja će se u travnju održati u Međimurju. To će biti velika prilika da se riješe i brojna druga pitanja važna za ovaj kraj, ali i pokrenu veliki strateški projekti o kojima se govori već duže vrijeme, piše eMedjimurje.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video