Vijesti / Politika

KANDITATURE ZA SAVJET MLADIH

REFORMISTI VS. GRADSKA VLAST 'Odluka je politička i postoji čitav niz nelogičnosti'

REFORMISTI VS. GRADSKA VLAST 'Odluka je politička i postoji čitav niz nelogičnosti'
Reformisti

- Odluka je politička s jasnim ciljem da se Reformiste i SDP isključi i spriječi da svoje mišljenje iznesu na mjestu na kojem bi njihov glas trebao nešto značiti - poručuju Reformisti.

Grad Varaždin je odbio prijedloge kandidata Narodne stranke - Reformisti i SDP-a za dodatne članove Savjeta mladih Grada Varaždina, što je izazvalo brojne reakcije.

Nakon što su iz Foruma mladih SDP-a poručili kako su kandidati eliminirani nezakonito o svemu su priopćenjem oglasili i Reformisti.

Vezana vijest:

Lovro Lukavečki TRZAVICE NA POLITIČKOJ SCENI KANDIDATURE ZA SAVJET MLADIH Lovro Lukavečki: 'Kandidati SDP-a i Reformista eliminirani su nezakonito'

'Nažalost, razočaravajuća je činjenica je da su navedeni kandidati odbijeni odlukom Odbora za izbor i imenovanje Gradskog vijeća Grada Varaždina koja je neutemeljena. 

Kao razlog odbijanja navodi se ne prilaganje Okvirnog plana i programa rada kandidata, no moramo podsjetiti Grad Varaždin kako je Plan i program rada Savjeta mladih usvojen Odlukom Gradskog vijeća Grada Varaždina kada je osnovan Savjet te da su ovim javnim pozivom traženi zamjenski članovi na upažnjena mjesta s obzirom da su četiri postojeća dala ostavke. Također, postoji čitav niz nelogičnosti radi kojeg ćemo i službeno uložiti prigovor na odbacivanje kandidature člana Narodne stranke - Reformisti. 

Ispada da je ova odluka politička, s jasnim ciljem da se Reformiste i SDP isključi i spriječi da mladih ljudi drugih političkih opcija svoje mišljenje iznesu na mjestu na kojem bi njihov glas trebao nešto značiti. Upravo radi takvih političkih odluka sve više mladih okreće leđa politici i žalosno je da im aktualna gradska vlast u tome pomaže. Posebno smo razočarani jer je upravo Varaždinska županija dala punu podršku za kandidaturu Grada Varaždina za Europsku prijestolnicu mladih, ali u Gradu su politički obračuni očito puno važniji od zajedničkih ciljeva Grada Varaždina i Varaždinske županije', stoji u priopćenju.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video