Vijesti / Politika

SREBRNA PLAKETA

OCJENA ODLIČAN Međimurska županija dobitnica srebrne plakete za transparentno informiranje građana

OCJENA ODLIČAN Međimurska županija dobitnica srebrne plakete za transparentno informiranje građana
Međimurska županija

Međimurska županija jedna je od najtransparentnijih u Hrvatskoj

U kategoriji Županija u razdoblju 2017.-2019. Međimurska županija je po drugi put dobitnica srebrne plakete za web informiranje jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.

“Lokalna Hrvatska” nacionalni je servis vijesti lokalne samouprave koji pokriva više od 70 općina, gradova i županija, a čije web objave prenosi na portalu i društvenim mrežama. Svake dvije godine dodjeljuje plakete lokalne Hrvatske najaktivnijim članicama servisa u web informiranju temeljem prebrojenih web objava koje servis preuzima.

Pored obveznih informacija, natječaja i javnih poziva koje predviđa Zakon o javnom informiranju, lokalno web informiranje putem stranica jedinica lokalnih samouprava predstavlja jedan od važnih načina informiranja koji građanima osigurava vidljivost aktivnosti i rada izabranih čelnika.Također, na taj način pružena je i mogućnost jedinicama lokalne samouprave da prikažu stvarni život u svojoj zajednici, istaknu uspjehe i aktivnosti u raznim područjima koje nisu uvijek nacionalnog značaja, ali su od važnosti za lokalnu javnost.

Međimurska županija dobitnik je srebrne plakete za web informiranje 2011.-2013. u kategoriji Županija, a ponovno priznanje “Lokalne Hrvatske” za razdoblje 2017.-2019. dokaz je kontinuiranog rada i ulaganja u pravovremeno i objektivno informiranje javnosti.

Kao jedna od najtransparentnijih, Međimurska županija dobitnik je i ocjene “odličan” Instituta za javne financije o transparentnosti proračuna, a među prvima je uključena i u projekt „Otvoreni proračun“ pomoću kojeg se, po prvi puta na jednom mjestu, daju podaci vezani za proračun i načine trošenja sredstava.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video