Vijesti / Politika

REAKCIJE NA ZATVARANJE KULTNOG KAFIĆA

REFORMISTI O RITZU 'Prostor u samom centru grada povjeren gradskoj tvrtki iza koje ne stoje nikakvi rezultati'

REFORMISTI O RITZU 'Prostor u samom centru grada povjeren gradskoj tvrtki iza koje ne stoje nikakvi rezultati'
Zvonko Lončar

'Grad Varaždin, kao što se može vidjeti iz gradskih proračuna, financira gubitke Aquacityja novcem poreznih obveznika iz Varaždina', stoji u priopćenju.

Nakon što je gradska vlast odlučila da se ugostiteljski objekt u bivšoj Varteksovoj robnoj kući dodjeli u najam gradskoj tvrtki Aquacity, što je rezultiralo zatvaranjem kultnog ugostiteljskog objekta Ritz, varaždinski Reformisti oglasili su se službenim priopćenjem.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

'Neshvatljiva je odluka gradonačelnika Varaždina i njegovih suradnika da se ugostiteljski objekt u bivšoj Varteksovoj robnoj kući dodijeli u najam gradskoj tvrtki Aquacity. 

To će, kao što je poznato, rezultirati zatvaranjem kultnog ugostiteljskog objekta Ritz u centru grada u petak, 1. ožujka. Danas je zadnji radni dan tog lokala koji vodi poznata varaždinska ugostiteljska tvrtka Gastrocom.

O toj tvrtki, koja je osnovana još 1993. godine i danas ima oko 100 zaposlenika, najbolje govore dvije činjenice. Oni vode 'Verglec', prvi restoran s licencom Hrvatske autohtone kuhinje, kao i Park Boutique Hotel, najbolji hotel u Varaždinskoj županiji prema podacima Booking.com-a iz siječnja 2019.

Čini se da je baš u vrijeme dok su gosti davali odlične ocjene ovome hotelu, a time i menadžmentu Gastrocoma, gradska vlast odlučila prostor u samom centru grada povjeriti gradskoj tvrtki iza koje ne stoje nikakvi rezultati. Štoviše. Grad Varaždin, kao što se može vidjeti iz gradskih proračuna, financira gubitke Aquacityja novcem poreznih obveznika iz Varaždina.

Prošle godine je bilo predviđeno da se iz proračuna za tu gradsku tvrtku izdvoji 300.000 kuna, ove godine također 300.000 kuna, a 2020. i 2021. godinu također po 300.000 kuna!

Dakle, 1,2 milijuna kuna samo za saniranje gubitaka iz ugostiteljske djelatnosti. Ne zaboravimo, da se sličan scenarij u centru grada odvijao i 2017. godine kada je nakon 26 godina zatvoren kafić Aquamarin u Gajevoj ulici s namjerom da se prostor uredi kao predvorje kina Gaj, također s naglaskom na ugostiteljsku djelatnost no do danas taj prostor nije zaživio.

Dvije godine kasnije, Gradska vlast je odlučila upravo tvrtki, koju izdašno financira, dati u najam prostor u centru Grada s ciljem da ga 'uklope u namjenu knjižnice'. Očito je da smatraju da je jedino tvrtka u vlasništvu Grada sposobna takvo što učiniti.

Istovremeno, Gastrocomu i drugim renomiranim ugostiteljskim tvrtkama su pružili ni priliku da se jave na natječaj za zakup tog prostora i ponude svoju viziju i konkretan program razvoja tog prostora. Grad je očito mišljenja da oni trebaju razvijati ugostiteljsku djelatnost, pa su počeli preuzimati lokale od onih koji dokazano znaju raditi, a daju ih bez natječaja onima koji su dokazali da raditi ne znaju', stoji u priopćenju.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video