Vijesti / Politika

SUGLASNOST MINISTARSTVA

Ministar Ćorić dao suglasnost za plan sanacije bala u Brezju, mogućnost državnog sufinanciranja do 40 posto

Ministar Ćorić dao suglasnost za plan sanacije bala u Brezju, mogućnost državnog sufinanciranja do 40 posto
HDZ Varaždinske županije

Na sastanku u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike bili su ministar Tomislav Ćorić, saborski zastupnici Josip Križanić i Anđelko Stričak te predsjednik varaždinskog Gradskog vijeća Damir Habijan.

U Ministarstvu zaštite okoliša i energetike potpisana je suglasnost na sanacijski program lokacije Brezje kojom se stvaraju preduvjeti za rješavanje problema bala u Varaždinu. 

- Ministarstvo i Fond će i dalje biti na raspolaganju za rješavanje ovog problema u Varaždinu, a ovom smo suglasnošću napravili korak dalje u rješavanju problema lokacije Brezje - istaknuo je resorni ministar Tomislav Ćorić.

Na sastanku u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike, na kojem su uz ministra Tomislava Ćorića i njegovih suradnika bili i saborski zastupnici iz redova HDZ-a Josip Križanić i Anđelko Stričak te predsjednik Gradskog vijeća i predsjednik varaždinskog ogranka HDZ-a Damir Habijan, govorilo se o rješavanju problema bala u Brezju.

- Kao sto sam govorio u kampanji, bez pomoći državne razine odnosno Vlade Republike Hrvatske problem baliranog otpada nećemo moći riješiti. Danas je u Zagrebu ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić potpisao je suglasnost na sanacijski program lokacije Brezje, kojim su stvorene pretpostavke da se balirani otpad koji 14 godina opterećuje nas grad napokon počne rješavati. Varaždinke i Varaždince nakon 14 godina ne zanima kako je nastao problem niti tko je kriv, odnosno odgovoran za problem, već jedino žele da se bale maknu što prije. Današnji događaj je potvrda ispravnosti naše hrabre odluke s Gradskog vijeća kojom smo učinili prvi korak da se Varaždin doslovno spasi od bala, a da ona nekada zelena livada na ulazu u grad ponovno bude zelena - izjavio je Damir Habijan.

Stričak se nadovezao i na samu genezu problema bala u Brezju.

- Problem tzv. varaždinskog baliranog otpada nije stvorila država, već dosadašnje gradske vlasti. Bez obzira na to nakon punih 14 godina aktualna Vlada premijera Plenkovića spremna je pomoći gradu Varaždinu u rješavanju tog problema. Ministar nas je upoznao s koracima koje je potrebno da grad Varaždin poduzme da bi se to počelo rješavati i naravno o mogućnosti sufinanciranja od 40 posto s državne razine - pojasnio je nakon sastanka saborski zastupnik Stričak koji je već inicirao i održao nekoliko sastanaka na ovu temu.

Saborski zastupnik Križanić dodao je kako su sve gradske vlasti do sada krive ili zaslužne za ovu situaciju.

- Najbitnije i najvažnije je da se pokuša pronaći način da naši građani ne plaćaju njihov odvoz i sanaciju, jer su oni to već odavno platili. Mi s državne razine moramo pomoći tu sanaciju, kao što se pomagalo i drugim sredinama i gradovima u takvim situacijama. Između ostalog same bale daju i ružnu vizuru predgrađa Varaždina - istaknuo je Križanić.

Podsjetimo, na prošlotjednoj sjedini Gradskog vijeća Grada Varaždina donešena je odluka o stavljanju van snage Odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za obavljanje komunalne djelatnosti baliranog miješanog otpada s područja Grada Varaždina.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video