Vijesti / Politika

ULOŽENA ŽALBA

PRESUDA ČEHOKU Uskok uložio žalbu, traži strože kazne

PRESUDA ČEHOKU Uskok uložio žalbu, traži strože kazne
Daliboru Urukalović / PIXSELL

USKOK je Vrhovnom sudu Republike Hrvatske predložio da uvaži žalbu, preinači pobijanu presudu, odnosno da djelomično ukine presudu u oslobađajućem dijelu.

USKOK je podnio žalbu na presudu Županijskog suda u Zagrebu kojom su Ivan Čehok, Davor Patafta, Narcisa Huljev i trgovačka društva T7 Vis i Winair proglašeni krivim, a Tomislav Kezelj, Hrvoje Vojvoda i trgovačko društvo T7 Grupa oslobođeni zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju. 

- Žalba je podnesena zbog bitne povrede odredaba kaznenog postupka budući da USKOK smatra kako prvostupanjski sud u presudi nije naveo razloge o odlučnim činjenicama te da su razlozi o odlučnim činjenicama potpuno nejasni i u znatnoj mjeri proturječni.

Vezana vijest:

Ivan Čehok, Davor Patafta_suđenje 2018_zemljista SUĐENJE U ZAGREBU PRESUDA Čehoku dvije godine zatvora, Patafti godina i osam mjeseci!

Nadalje, žalba je podnesena i zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja te odluke o kaznama.

USKOK je Vrhovnom sudu Republike Hrvatske predložio da uvaži žalbu, preinači pobijanu presudu, odnosno da djelomično ukine presudu u oslobađajućem dijelu te da preinači presudu u dijelu osporenih odluka o kaznama i okrivljenicima izreče strožu kaznu od one na koju su osuđeni prvostupanjskom presudom - stoji u priopćenju.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video