Vijesti / Politika

KONAČNO RJEŠENJE? (2)

REAGIRANJE Davor Patafta: 'Niti sam uprava T&H Investa niti sam dio vlasničke strukture'

REAGIRANJE Davor Patafta: 'Niti sam uprava T&H Investa niti sam dio vlasničke strukture'
Varaždinski.hr

'Nažalost, zbog takvih lažnih objava bit ću prisiljen protiv Vas pred sudom pokrenuti odgovarajuće postupke', najavljuje gradski vijećnik.

Varaždinski gradski vijećnik Davor Patafta reagirao je na dva članka objavljena proteklih dana na portalu Varaždinski.hr. Njegovo reagiranje, upućeno glavnom uredniku, u nastavku prenosimo u cijelosti.

Poštovani g. Štimec,

U Vašem ste članku na portalu Varazdinski.hr 7.2.2019. godine objavili članak pod nazivom 'Gdje je novac?' te danas (18.2.2019.) članak pod nazivom 'KONAČNO RJEŠENJE? Grad želi raskinuti ugovor s Pataftom i poništiti koncesiju dodijeljenu Pripuzu. U utorak o tome odlučuje Gradsko vijeće'.

Vezana vijest:

Balirani otpad u Brezju BALE U BREZJU KONAČNO RJEŠENJE? Grad želi raskinuti ugovor s Pataftom i poništiti koncesiju dodijeljenu Pripuzu. U utorak o tome odlučuje Gradsko vijeće

Ovim putem šaljem reagiranje odnosno odgovor na dio članka koji se odnosi na navode o isplati avansa tvrtki T7 VIS, kao i reagiranje na danas objavljeni članak u svezi raskida ugovora.

Potpuno neistinito objavili ste tekst i navodite da netko (Grad Varaždin) raskida ugovore sa mnom osobno!  

Mogli ste prije svega provjeriti u sudskom registru da nisam niti uprava tvrtke na koju se odnosi predmetni ugovor, a niti u vlasničkoj strukturi već više od 5-6 godina.

Iako upoznati s činjenicom da sa mnom osobno nije potpisan nikakav ugovor, danas ste javno objavili neistinite podatke i povezujete mene i moje ime i moju sliku s nečim što zasigurno nije na taj način u vezi kako ste prezentirali da bi se sa mnom nekakvi ugovori raskidali.

Vezana vijest:

Željko Bunić VŽ SMEĆE GDJE JE NOVAC? Koliko je zapravo Varkom skupio za zbrinjavanje bala i što se dogodilo s tim sredstvima

Činjenica da sam ja potpisao nekakve ugovore prije deset godina u ime pravne osobe VIS kao tadašnji član uprave nema nikakve veze s ovim kontekstom u koji ste danas mene osobno stavili.

Nažalost, zbog takvih lažnih objava bit ću prisiljen protiv Vas pred sudom pokrenuti odgovarajuće postupke.

U odnosu na temu o kojoj pišete i s obzirom da danas obnašam funkciju gradskog vijećnika u Gradskom vijeću Grada Varaždina te funkciju potpredsjednika Gradskog vijeća, smatram da se određena problematika oko rješavanja problema baliranog otpada rješava diletantski, a o čemu sam već ranije javno govorio.

Protekom godinu dana vidi se da na rješavanju problema baliranog otpada nije napravljeno gotovo ništa.

Dodatno, kao vijećnik u Gradskom vijeću Grada Varaždina mogu reći također da je neodgovorno i nenormalno da su vijećnici danas, 18.2.2019. godine, u 13.38 sati, dobili poziv na e-mail poruku da će sjednica Gradskog vijeća biti sutra (19.2.2019.) u 15.00 sati na kojoj bi se trebalo raspravljati i odlučivati o problematici baliranog otpada u Brezju, ugovorima, kompleksnim sudskim sporovima vrijednosti preko 200 milijuna kuna, iako su o tome obavješteni samo 24 h prije održavanja iste.

Dodatno napominjem, kada sam bio član uprave u Visu da ste upoznati da je tvrtka T7 VIS d.o.o. (danas T&H invest d.o.o.) uložila preko 150 milijuna kuna u izgradnju postrojenja za mehaničko-biološku obradu otpada te najmanje 30 puta dopisima pozivala i doslovno molila Varkom i Grad Varaždin da isporuče otpad i predaju ga na obradu kako bi se time zatvorio spomenuti avans. Što je Grad ili Varkom po tome činio? 

Ni Grad Varaždin ni Varkom nisu poštovali ugovor i odbili su isporučiti otpad, čime su prouzročili štete daleko veće od samog iznosa avansa, a da ne govirimo o štetama u okolišu koje su velike i sramotne. 

S poštovanjem,

Davor Patafta

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video