Vijesti / Politika

SUFINANCIRANJE NOGOMETNE AKADEMIJE

ODLUČENO Prihvaćen prijedlog odluke o sufinanciranju Nogometne akademije, no realizacija i dalje upitna

ODLUČENO Prihvaćen prijedlog odluke o sufinanciranju Nogometne akademije, no realizacija i dalje upitna
Varaždinski.hr

Kako je istaknuo župan Radimir Čačić, sufinanciranje je moguće tek u onom trenutku kada sve općine i gradovi s područja Varaždinske županije potvrde da su spremne sufinancirati projekt Nogometne akademije.

Na 9. sjednici Županijske skupštine većinskom je odlukom županijskih vijećnika prihvaćen prijedlog odluke o sufinanciranju Nogometne akademije NK Varaždina.

No samo to prihvaćanje ne znači da će Varaždinska županija dati predviđena sredstva, oko 260.000 kuna, za sufinanciranje. Kako je istaknuo župan Radimir Čačić, sufinanciranje je moguće tek u onom trenutku kada sve općine i gradovi s područja Varaždinske županije potvrde da su spremne sufinancirati projekt Nogometne akademije.

- Mi smo odluku donijeli, no platiti nećemo ništa. Neki načelnici su rekli da im ovaj model ne odgovara, a sve dok oni ne ponude svoj model sufinanciranja, nećemo platiti ništa. Ne sudjelujemo u djelatnostima koje mogu završiti u kriminalu - rekao je Čačić.

Stav oporbe

Vijećnici iz Živog zida i SDP-a nisu podržali ideju sufinanciranja Nogometne akademije.

- Tko je provjerio da li je istina ono što je dostavio NK Varaždin? NK Varaždin mlade igrače nema, oni ih dovode iz drugih klubova. Ostali klubovi nauče igrače igrati, onda ih uzme NK Varaždin. Em ne rade ništa, em hoće uzeti novce - bio je oštar Marijan Dominko iz Živog zida.

SDP-ov Luka Zrinski istaknuo je kako su sva djeca važna, neovisno o kojem sportu ili klubu je riječ.

Meni je nejasno da djeca još moraju plaćati članarinu NK Varaždinu. Zanima me gdje odlazi taj novac? Predlažem da se smanje plaće direktora i razna davanja pa se to uloži u djecu, a umjesto sufinanciranja Nogometne akademije dodijele sportske stipendije za sve sportaše, ne samo nogomet. Rezultati u sportu svakako da, no ne po bilo koju cijenu, niti na račun građana - rekao je Zrinski.

SDP-ov vijećnik Hrvoje Kovač istaknuo je kako bi ovakva odluka dodatno oslabila sport na lokalnoj razini.

Centar izvrsnosti

Čačić je njihove istupe okarakterizirao kao demagogiju, a u raspravu se uključio i Alen Runac, predsjednik Županijske skupštine i član HDZ-a.

- Nogometnu akademiju treba gledati kao centar izvrsnosti. Djeca dolaze iz drugih klubova. Ovo je investicija. Mi moramo imati jak sustav. Ovo nije bačeni novac, mi ulažemo u djecu, ne u klub - istaknuo je Runac.

Takvo rezoniranje prihvatio je i župan Čačić.

Prijedlog odluke na kraju je prihvaćen. Dvadeset vijećnika iz redova Reformista, HDZ-a i HSLS-a podržalo je prijelog, nije podržalo sedam vijećnika, iz redova SDP-a i Živog zida, dok je HNS, 8 vijećnika, ostao suzdržan.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video