Vijesti / Politika

O VARAŽDINSKOJ BOLNICI

Čačić odgovorio na optužbe Živog zida: 'Nepravilnosti i kriminal nisu isto, došlo je do kolizije propisa'

Čačić odgovorio na optužbe Živog zida: 'Nepravilnosti i kriminal nisu isto, došlo je do kolizije propisa'
Varaždinski.hr

- Svatko tko išta razumije zna da kriminal i nepravilnosti nisu ni blizu slične stvari. Siguran sam da i vi to razumijete, samo ne želite razumjeti pa se malo pravite bedasti - odgovorio je župan Čačić vijećniku Živog zida...

Nakon što je vijećnik Živog zida Mladen Rogina na aktualnom satu 9. sjednice Županijske skupštine Varaždinske županije iznio rezultate interne kontrole varaždinske Opće bolnice i okarakterizirao ih kao 'nepravilnosti i kriminal', odgovorio mu je župan Varaždinske županije Radimir Čačić.

- Svatko tko išta razumije zna da kriminal i nepravilnosti nisu ni blizu slične stvari. Siguran sam da i vi to razumijete, samo ne želite razumjeti pa se malo pravite bedasti - rekao je uvodno Čačić.

Vezana vijest:

Mladen Rogina, Opća bolnica Varaždin ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA OPTUŽBE ŽIVOG ZIDA Mladen Rogina: 'Interna kontrola otkrila je nepravilnosti i kriminal u varaždinskoj bolnici, tražimo ostavke'

- O čemu se ovdje radi? Radi se o tome da je kontrola utvrdila nepravilnosti, dala opomenu, no nisu zatražili da se bilo što učini sve dok se ne uredi uredba s koeficijentima. Zanimljiva je to konstatacija. Ovo što se sad primjenjuje u varaždinskoj bolnici u skladu je sa Zakonom o radu, a da se ne primjenjuje bilo bi u sukobu - kazao je Čačić, dodavši da dolazi do kolizije propisa.

Istaknuo je da je normalno da ljudi koji napreduju imaju veću plaću nego na prijašnjim pozicijama.

- Po kojoj logici nezdravstveni ravnatelj ima pravo na 11 posto dodatka, a zdravstveni sedam? Naravno da su to gluposti te nije čudno što će doktori odlaziti! - istaknuo je župan, rekavši da je to saznao tek kad je dobio nalaz inspekcije.

Dodao je kako Opća bolnica nije Varaždinska županija, već je tvrtka kojoj je županija osnivač.

- Čekam da ministar veli kako ćemo. Varaždinska županija je, možete provjeriti, bez konkurencije najtransparentnija u državi već godinama. Nažalost, Grad Varaždin, a i neke općine, nisu takve - osvrnuo se Čačić. 

Na kraju se osvrnuo i na primjedbu vijećnika Mladena Rogine o manjkavoj evidenciji narkotika u Općoj bolnici.

- Tko ovdje ima veze s drogama? Hoće li netko dići ruku? Ima nekih koji su povezani s drogama, ali to nisam ja.

Samo jedan vijećnik podignuo je ruku - Marijan Dominko iz Živog zida.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video