Vijesti / Politika

HDZ O NOGOMETNOJ AKADEMIJI

KRUŠKE I JABUKE Alen Runac: 'Ne mogu se uspoređivati škole nogometa NK Varaždina i NK Varteksa'

KRUŠKE I JABUKE Alen Runac: 'Ne mogu se uspoređivati škole nogometa NK Varaždina i NK Varteksa'
Varaždinski.hr

Među temama o kojima su govorili bio je i prijedlog odluke o sufinanciranja Nogometne akademije Nogometnog kluba Varaždin o kojem će se sutra odlučivati na 9. sjednici Županijske skupštine.

Klub vijećnika HDZ-a podržat će sve točke dnevnog reda 9. sjednice Županijske skupštine. Bio je to zaključak konferencije za novinare koju je HDZ sazvao ususret sutrašnjoj sjednici Županijskog vijeća.

Među temama o kojima su govorili bio je i prijedlog odluke o sufinanciranja Nogometne akademije Nogometnog kluba Varaždin o kojem će se sutra odlučivati na 9. sjednici Županijske skupštine.

Krešimir Čop, županijski vijećnik HDZ-a i predsjednik Saveza sportova Varaždinske županije, istaknuo je kako u mladih nogometaša možda ima i više no ostalih mladih sportaša u Varaždinskoj župniji te da NK Varaždin nije samo varaždinski klub, već pokriva cijelu županiju.

- Politika i sport dvije su ljudske djelatnosti gdje se podjednako bude i ružne i lijepe emocije. Svi se sjećamo dočeka Hrvatske nogometne reprezentacija nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji. To i Domovinski rat jedine su dvije stvari koje su ujedinile naciju. Imali smo sreću da je u toj reprezentaciji bio jedan Varaždinac, a toga svega ne bi bilo da se kroz prošlost nije ulagalo u mlade sportaše i da nije bilo dobrih sportskih škola i dobrih trenera. Županija mora sufinancirati projekt Nogometne akademije, neovisno o tome hoće li ostale jedinice lokalne samouprave to učiniti – rekao je Krešimir Čop.

Na novinarsko pitanje ne bi li i druge škole nogometa mogle tražiti isti oblik sufinanciranja, primjerice Škola nogometa Nogometnog kluba Varteksa, Alen Runac, predsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije i presjednik HDZ-a Varaždinske županije, istaknuo je kako se ne može uspoređivati škola nogometa NK Varaždina i NK Varteks jer su to, kako je istaknuo, 'kruške i jabuke'.

- To je kriterij kvalitete, juniori i kadeti NK Varaždina igraju prvu hrvatsku ligu. Logično je da Nogometna škola NK Varaždina bude rasadnik mladih kadrova – dodao je Runac.

Saborski zastupnik HDZ-a Anđelko Stričak istaknuo je kako je nužna selekcija kadrova i kako je ovo stepenica više u podizanju kvalitete razvoja nogometa na županijskoj razini.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video